Delegație din RP Chineză – în Prahova

Începând de vineri și până astăzi, 26 mai 2014, o delegație din Republica Populară Chineză – Provincia Heilongjiang se află în județul nostru, la invitația Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Prahova. Potrivit unui comunicat al instituției prahovene, vizita vine ca urmare a mai mult de 20 de ani de colaborare între Prahova și Provincia Hielong Joang, perioadă marcată de numeroase vizitae bilaterale, acțiuni comune, 21 de participări la Târgul Internațional de Cooperare Economică de la Harbin – evenimente care s-au derulat în cadrul Acordului de Înfrățire între cele două regiuni, semnat în 1992. În același comunicat se mai precizează că Provincia Heilongjiang reprezintă un pol de dezvoltare și o forță economică reprezentative ale pieței chineze, putând constitui o soluție pentru comunitatea prahoveană de a-și extinde colaborările și de a atrage investiții.

Patronatele din industria cărnii solicită FMI reducerea TVA

Patronatele din industria cărnii au trimis o scrisoare deschisă la FMI, în care îi cer acordul pentru reducerea TVA la carne și la produse din carne de la 24% la 5%, susținând că măsura ar urma să diminueze evaziunea fiscală, estimată în prezent la 450 milioane de euro. “Am trimis această scrisoare pentru a începe un dialog cu cei care decid luarea în discuție a TVA la carne și la preparatele din carne la 5%. Vrem, astfel, să readucem în discuție nivelul uriaș al evaziunii fiscale din industria cărnii, cel mai important contributor la bugetul de stat”, a declarat președintele Federației Pro Agro, Alex Jurconi.

Eliminarea cotelor de lapte va fi resimțită ca un “șoc”

Achim Irimescu, reprezentantul Delegației României pe lângă Comisia Europeană, a declarat că eliminarea cotelor de lapte va reprezenta un șoc pentru cei mai mulți dintre producătorii români. „Vorbim despre un subiect foarte sensibil și dureros – este vorba despre provocările cu care se vor confrunta producătorii români din sectorul producției laptelui, și vreau să vă spun că va fi un șoc pentru cei mai mulți dintre producătorii români. Din păcate, România nu este pregătită pentru a prelua acest șoc” a precizat oficialul român.