Astăzi, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, a fost lansată a doua oară licitaţia pentru achiziţionarea, în leasing, a 15 autobuze noi pentru îmbunătăţirea parcului auto al societăţii Transport Călători Express.
Anterioara tentativă de încheiere a unui contract pentru furnizarea autobuzelor în sistem leasing a eşuat, după ce firmele care se arătaseră interesate, iniţial, de participarea la procedura de achiziţie, nu au mai depus ofertele până la data-limită stabilită în acest sens de către organizatorul licitaţiei – societatea de transport public ploieşteană.
Principala cauză a lipsei ofertelor, de la prima procedură lansată de TCE, pare să fi fost solictarea expresă a societăţilor care au cerut clarificări pentru ca municipalitatea să garanteze contractul de leasing prin care ar fi trebuit să fie achiziţionate cele 15 autobuze. Pentru că în şedinţa Consiliului Local Ploieşti nu a fost aprobată propunerea de garantare de către municipalitate a leasingului, rezultatul a fost, în final, anularea acestei licitaţii.
Acum, procedura a fost din nou iniţiată, cu aceeaşi documentaţie de atribuire, însă cu mici modificări rezultate din solicitările de clarificări depuse de firmele interesate în cadrul primei lansări a anunţului de participare.

Detalii, în ediţia de mâine a ziarului Prahova.