România riscă să se confrunte cu o creştere a importurilor de lapte la preţuri mai mici din cauza eliminării cotelor de lapte la nivelul Uniunii Europene şi de aceea trebuie să le contracarăm cu toate politicile pe care le avem la îndemână, a declarat, marţi, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, într-o conferinţă de profil.

„Importurile de lapte în România sunt o realitate şi trebuie să le contracarăm cu toate politicile pe care le avem la îndemână, pentru că riscam să avem importuri mai mari din anul 2015 când se va liberaliza piaţa laptelui şi nu vor mai exista cote la nivelul UE. Ţări precum Polonia, Danemarca sau Ungaria, care au posibilitatea de a investi mai mult şi de a creşte capacităţile de producţie, nu vor mai fi blocate de cotă şi vor putea să producă mai mult, iar acel lapte riscă să ajungă în România la preţuri mai mici”, a spus Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

Acesta a precizat că MADR împreună cu APRIL (Asociaţia Patronală din Industria Laptelui – n.r.) încearcă să găsească soluţii, una dintre ele fiind legată şi de schimbarea modalităţii în care se acordă subvenţia pentru crescătorii de vaci pentru lapte.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .