AFC Fortuna Poiana Câmpina – CSM Avântul Reghin 3-0 (3-0)

Stadion: ”Centrul Naíonal” Buftea. Spectatori: circa 100. Au marcat: Camara (21, 25), Vl. Munteanu (27)/-.
AFC Fortuna: Zegheru – Cristescu (46 I. Stan), M. Marin (cpt), Şandru, G. Damian – Munteanu, Minciună (53 Crosman), Barbu, Năstase (60 Antohi) – Buhuşi – Camara (75 Ungureanu). Antrenor: Florin Stăncioiu.
Avântul: Crăciun – Hrişca, R. Dan, Macarie, Şiplăcan (46 Gergely) – Moldovan, Ungur (60 A. Luca), P. Luca, Bucin, Mariş – Stoica (60 Dezsi). Antrenor: Adrian Enyedi.
Cartonaşe galbene: -/Şiplăcan (24), Bucin (83).
Arbitri: Laurenţiu Ionaşcu – Silviu Andreiu şi Laurenţiu Constantin (toţi, din Buzău). Observatori: Sorin Uţică (pentru arbitraj) şi Sorin Cojocaru (organizare, ambii, din Bucureşti).
Jucătorul meciului: Mamadou Camara (AFC Fortuna).

AFC Fortuna Poiana Câmpina a avut un debut perfect în minireturul actualului sezon de Liga a III-a, jucătorii antrenaţi de Florin Stăncioiu, Costin Plăvache şi Bogdan Pîrvu îndeplinind o simplă formalitate în jocul cu CSM Avântul Reghin. Prahovenii au avut nevoie doar de şase minute pentru a stabili formaţia victorioasă, scorul de 3-0 cu care s-a încheiat partida nereflectând, nici pe departe, ceea ce s-a întâmplat pe teren.
Debutul partidei a fost unul echilibrat, în care oamenii lui Stăncioiu au ajuns cu greu la poarta târgumureşenilor. Însă, după primul sfert de oră, lucrurile au intrat pe făgaşul normal, iar ocaziile de gol au apărut la buturile porţii lui Crăciun. Mai întâi Buhuşi l-a evidenţiat pe portarul Reghinului (minutul 16), care a respins în corner, pentru ca din lovitura de colţ rezultată Năstase să nu găsească o centrare ideală. Prima reuşită a întâlnirii a venit pe traseul Cristescu – Camara, ultimul reluând cu piciorul drept în poarta lui Crăciun, mingea atingând bara înainte să intre în poartă (21). Patru minute mai târziu, acelaşi marcator a făcut 2-0 din centrarea lui Minciună, pentru ca scorul să ajungă la unul de forfait la capătul unei faze în care V. Munteanu a făcut tot ceea ce a vrut cu apărarea adversă şi apoi l-a lobat pe nefericitul Crăciun, de la 10 metri (27). Până la pauză, deja amintitul Camara a mai avut şansa golului, în două rânduri, ba mai mult o dată a şi marcat, dar reuşita sa a fost anulat pe motiv de fault în atac, la fundaşul central Macarie (34).
3-0 la pauză şi toţi cei prezenţi la meciul găzduit de Centrul Naţional al FRF de la Buftea sperau să mai vadă şi alte goluri. Nu a fost să fie aşa, pentru că jucătorii Fortunei – în speţă Munteanu şi Buhuşi – s-au întrecut în ratări, fiind un adevărat „concurs” între aceştia. Mijlocaşul de bandă dreapta Munteanu a dat tonul şanselor irosite (48 – reluare peste poartă, din 5 metri; 58 – şut peste poartă din 8 metri, 68 – reluare din 4 metri, pe lângă stâlpul drept), fiind imitat, chiar foarte bine, de atacantul Buhuşi (56 – şut de la 18 metri, pe lângă poartă; 72 – execuţie din foarfecă, peste transversală). Despre oaspeţi trebuie spus că au avut o singură ocazie şi aceasta în prelungirile partidei, autor fiind Moldovan, iar dacă Avântul Reghin s-ar înscrie în Liga A Prahova cu siguranţă nu ar câştiga întrecerea.
Altfel, în repriza secundă, tehnicianul Florin Stăncioiu i-a oferit minute bune şi mijlocaşului ofensiv Crosman, cel care în ziua meciului a împlinit 20 de ani.
În cele din urmă, meciul s-a încheiat cu victoria prahovenilor, cu scorul de 3-0, joc la care a asistat şi directorul sportiv al Oţelului Galaţi, Narcis Răducan, fiind însoţit de fostul antrenor al Fortunei – Edi Iordănescu, rămas fără angajament.
Cristi DAMIAN