Jurnaliştii de la „Lumea Justiţiei”, una dintre publicaţiile specializate, aşa cum arată şi numele, în urmărirea modului în care se derulează anchete penale şi activitatea în sistemul de justiţie românesc, au publicat, la sfârşitul săptămânii trecute, informaţii noi privitoare la cauza în care procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi a fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma.
Potrivit luju.ro, „în cazul vicepreşedintelui PSD Mircea Cosma, care se află la al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova şi al fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma – acuzaţi de trafic de influenţă constând, potrivit procurorilor DNA, în faptul că ar fi primit 4,4 milioane lei pentru ca să faciliteze unor firme obţinerea unor contracte de la CJ Prahova – iese la iveală că vicepreşedintele PSD Mircea Cosma nu a avut nicio implicare în perfectarea respectivelor contracte”.
În sprijinul acestor afirmaţii, luju.ro a publicat unul dintre contractele încheiate între Consiliul Judeţean Prahova şi una dintre firmele „denunţătoare” din dosar, respectiv Star T&D, încheiat la 19.04.2012, şi care avea ca obiect modernizarea drumului judeţean care face legătura între Buda şi Nedelea. Din partea Consiliului Judeţean Prahova, în locul preşedintelui Mircea Cosma, a semnat fostul vicepreşedinte al CJ Prahova, la vremea respectivă, actualul deputat Mircea Roşca, liderul judeţean al Partidului Naţional Liberal (foto 1).
„După cum se poate observa din analiza contractului, în dreptul numelui preşedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, este semnat cu bară (adică pentru) de către vicepreşedintele împuternicit Mircea Roşca. Acesta a fost omul care a avut toate prerogativele pe contracte la data încheierii acestora”, spune luju.ro.
Jurnaliştii de la Lumea Justiţiei prezintă, de altfel, şi un al doilea document semnat de Mircea Roşca, în calitatea sa de preşedinte PNL Prahova (foto 2), pentru a demonstra că semnătura de pe contractul respectiv nu îi aparţine lui Mircea Cosma (care, de altfel, are o semnătură inconfundabilă), ci fostului „vice” al Consiliului Judeţean Prahova.