Primăria municipiului Ploieşti anunță ploieștenii ca, începând cu data de 31 martie 2014, se va opri circulația tramvaielor in vederea derularii lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai.
În momentul de față se lucrează pe tronsonul Spitalul Judetean – Depou Tramvai, iar de săptamâna viitoare va începe lucrul și pe tronsonul BCR – intersecția Democrației /Lupeni.
Obiectul contractului de lucrări presupune realizarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii de transport public, aferentă liniilor de tramvai şi implică realizarea următoarelor măsuri:
-refacerea infrastructurii şi suprastructurii căii de rulare a tramvaiului;
-refacerea liniei aeriene de contact;
-refacerea stâlpilor de susţinere a reţelei de contact;
-amenajări ale amprizei de tramvai, inclusiv a staţiilor de tramvai;
-amenajări legate de colectarea şi evacuarea apelor provenind din precipitaţii şi a apelor de infiltraţie;
-reabilitarea infrastructurii rutiere.

Având în vedere aceste aspecte, circulația auto va fi deviată pe străzile laterale liniilor de tramvai, iar tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze.
Reamintim că, începând cu 31 martie 2014, transportul public va fi gratuit pentru ploieștenii care au venituri sub 3000 de lei/persoană/lună, pe o perioadă de 2 ani, în compensare la disconfortul ce va fi generat de amplele lucrări de modernizare a infrastructurii oraşului care au demarat în municipiul Ploieşti.
Prin punerea în aplicare a acestei propuneri, se asigură întregii comunităţi îmbunătăţirea opţiunilor de transport şi reducerea utilizării autoturismului personal dar şi o fluidizare a traficului in perioada executării lucrărilor la infrastructură, sporirea mobilităţii şi reducerea noxelor.
Municipalitatea își cere scuze pentru disconfortul creat ploieștenilor în perioada lucrărilor.