De un an şi jumătate de când participă sub culorile drapelului românesc, Ania Caill a devenit speranţa schiului alpin din România. Născută în Franţa, dar cu mamă de origine română, tânăra sportivă este legitimată la CS Caraimanul Buşteni, în octombrie anul trecut împlinind 18 ani. Fostă campioană a Franţei la junioare, Ania Caill se pregăteşte pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Soci, la care este, deja, calificată la probele de Super G şi coborâre. În acest sezon a participat la două etape din Cupa Mondială, în St. Moritz (Super G şi Slalom Uriaş) şi la Val d’Isere (Slalom Uriaş), la care, însă, nu a reuşit să încheie prima manşă, respectiv să se califice. Totuşi, a început anul cu un rezultat bun la o cursă internaţională disputată pe celebra pârtie de la Val d’Isere, din Franţa, la finalul săptămânii trecute. Sportiva clubului din Buşteni a participat la proba de Slalom Uriaş, sosind pe locul 13 din 65 de concurente prezente la start.
Ania Caill a stabilit al 13-lea timp în prima manşă (1:07.01 min., +3.24) dintre sportivele care au încheiat concursul, după care a sosit cu al 15-lea timp în manşa secundă (1:11.25 min., +2.02), dar s-a menţinut pe locul 13 în final, la aproape trei secunde şi jumătate de podium. Învingătoare a fost Estelle Alphand, din Franţa, tot de 18 ani, care s-a impus în ambele manşe ale concursului.
Săptămâna aceasta, Ania Caill va fi prezentă pe pârtia de la Tignes, tot în Franţa, la curse internaţionale de Super G şi coborâre.
De menţionat că şi sora mai mică a Aniei Caill, Andra Corinne Caill (care peste cinci zile va împlini 17 ani), legitimată tot la CS Caraimanul Buşteni, participă în circuitul internaţional de schi alpin. Iar duminică a concurat la o cursă disputată la Chamonix, în Franţa, la proba de slalom, la care a sosit pe locul 18 din 55 de sportive prezente la start.
Petre APOSTOL