Petrolul şi-a confirmat statutul de favorită, impunându-se fără mari emoţii, 2-0, în confruntarea disputată pe terenul Rapidului. Ambele goluri s-au marcat după pauză, Dore (66) şi Romario (72) parafând calificarea „lupilor” în sferturile de finală ale Cupei României-Timişoreana.

Cu 10.000 de suporteri în tribune şi cu o atmosferă demnă de un adevărat derbi, partida din „Giuleşti” s-a încheiat cu un deznodământ firesc, Petrolul, echipa evident mai valoroasă şi mai experimentată, având câştig de cauză. Gazdele au reuşit, însă, să ţină pasul timp de aproape o oră, prima repriză disputându-se într-o notă de echilibru, dar fără prea mult spectacol. Dore (8) a avut prima şansă, lovitura sa de cap trecând peste transversală, pentru ca, dincolo, Doman (12) să-l încerce pe Bornescu cu un şut la colţul scurt, portarul „lupilor” respingând în corner.
După reluare, decalajul dintre cele două combatante a început să se simtă tot mai clar şi, după o paradă a lui Drăghia (53) la „capul” lui Hoban, petroliştii au izbutit să facă diferenţa pe tabela de marcaj: Teixeira a centrat de pe partea stângă, la colţul lung, iar DORE (66) a îndeplinit o formalitate, înscriind, cu capul, din faţa porţii adverse. Imediat, rapidiştii au mai avut o ultimă zvâcnire, la cursa lui Ioniţă II, oprit în marginea careului mic de către Bornescu (69), înainte ca ROMARIO (72) să închidă socotelile, mijlocaşul brazilian trimiţând, cu capul, din 3-4 metri, după o centrare a lui Albin.
Petrolul s-a impus, astfel, cu 2-0 şi îşi continuă cursa pentru apărarea trofeului, aşteptând, acum, tragerea la sorţi pentru a-şi afla adversara din sferturile de finală ale competiţiei. Luni, de la ora 19.30, echipa lui Cosmin Contra va reveni pe „Ilie Oană”, pentru meciul cu ACSPoli Timişoara, contând pentru etapa a XIII-a a Ligii I.

Rapid Bucureşti – FC Petrolul Ploieşti 0-2 (0-0)

Marcatori: Dore (66), Romario (72).

Rapid: Drăghia – I. Voicu, Tânc, D. Lung, N. Vasile – Selagea – Martin (71 Cl. Herea), Al. Ioniţă II, V. Negru, Doman (85 Lukanovic) – Ciolacu. Antrenor: Viorel Moldovan.
Petrolul: Bornescu – Achim, Geraldo (35 Romario), Benga, Guilherme – Mustivar, Hoban – Walter Fernandez (61 Albin), Boudjemaa, Teixeira (78 Morar) – Dore. Antrenor: Cosmin Contra.

Au arbitrat: Radu Petrescu (Bucureşti) – Florin George Neacşu (Câmpulung Muscel) şi Vlad Bârleanu (Bucureşti).
Observatori FRF: Cornel Sorescu (Piteşti) şi Florin Nicolaescu (Slatina).

fcpetrolul.ro