Majoritatea persoanelor aruncă produsele după ce termenul lor de valabilitate a expirat. Un grafic publicat recent arată că nu trebuie să faceţi neapărat acest lucru, unele alimente păstrându-se bune în frigider o durată chiar mare de timp după ce termenul de valabilitate de pe ambalaj a fost depăşit.

Pizza se menţine comestibilă în frigider după ce termenul ei de valabilitate a expirat între 3 şi 5 zile, potrivit Mediafax.

Humusul se menţine comestibil în frigider timp de 4-6 zile după ce termenul său de valabilitate a fost depăşit, laptele poate fi ţinut în frigider după ce a expirat timp de 5-7 zile, sosul pentru spaghete timp de 5-10 zile, ciupercile timp de 7-10 zile, la fel ca şi frişca.

Maioneza rezistă după ce termenul ei a expirat timp de o lună, margarina între 1-2 luni, Nutella la fel ca margarina, gemul între 6 luni şi un an, iar berea rezistă de la 6 luni la 2 ani de când termenul ei de valabilitate a expirat.

Bacon-ul poate fi consumat dacă este ţinut în frigider şi după o săptămână de la expirarea valabilităţii sale, crema de brânză după 1-2 săptămâni, untul rezistă 2-3 săptămâni în frigider după ce a expirat, în timp ce ouăle rezistă între 3 şi 4 săptămâni după ce termenul de valabilitate a fost depăşit.

Există şi produse care au termen de valabilitate afişat, deşi ele rezistă permanent dacă sunt ţinute în frigider: mierea şi siropul de arţar.