Iubitorii muzicii si dansului popular sunt invitati, in zilele de 15, 16 si 17 august 2013, la Breaza, sa respire cel mai curat si ozonat aer din Europa in atmosfera incarcata de muzica si dans popular a Festivalului Folcloric International „CaLaBreaza”.
Va vor desfata si va vor incanta cu talentul lor ansambluri de dans folcloric din localitatile: 10 Prajini – jud. Iasi, Turceni- jud. Gorj, Breaza – jud. Prahova, alaturi de invitatii nostrii din Grecia, Serbia si Turcia.
Joi 15 august, de sarbatoarea Sfintei Marii, incepand cu ora 11.00, in zona centrala a orasului Breaza, se deschide Festivalul cu parada portului popular, iar seara la ora 17.00, in parcul Brancoveanu si zona comerciala, o mare serbare campeneasca va aduce in mijlocul publicului spectator, cantecul si dansul popular urmat de un pranz bogat cu sarmale traditionale din partea organizatorilor.
In serile racoroase ale Brezei din zilele de vineri si sambata, pe marea scena din fata Primariei, doua mari spectacole de muzica si dans popular cu participarea ansamblului artistic Cununa Carpatilor,a unor interpreti de muzica populara dar si a unor interpreti locali cu valoare artistica deosebita. Pe aceeasi scena, dansatorii participanti la Festival vor continua sa-si etaleze maiestria si sa prezinte frumusetea costimelor populare din zonele folclorice pe care cu mare cinste le reprezinta fiecare ansamblu folcloric.
Veniti alaturi de noi la acest mare si frumos Festival al cantecului si dansului popular.
Organizator: Primaria si Consiliul Local Breaza, cu sprijinul si participarea directa a Asociatiei „Muguri de Breaza”, a Centrului Cultural „Nicolae Manolescu”, a Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” si a Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Breaza.