Parintii care au copii in grupa mare de gradinita vor opta, pana la 31 martie, intre a-si inscrie copilul la grupa pregatitoare din scoala sau a ramane cu copilul la gradinita, tot in grupa pregatitoare, fara ca statul sa ii mai forteze sa accepte o anumita decizie, a declarat premierul Victor Ponta.
“Ideea pe care am discutat-o si cu ministrul Pricopie, si cu ministrul Dragnea a fost urmatoarea: faimoasa problema a grupei pregatitoare – nu cred ca trebuie sa ii fortam pe parinti sa ii duca pe copii la scoala la grupa pregatitoare, nici nu trebuie sa ii impiedici pe cei care vor sa mearga sa-i duca mai repede la scoala, si atunci am stabilit impreuna un sistem pe care il definitivam in zilele urmatoare: pana pe 31 martie, fiecare parinte care are un copil in grupa mare sa spuna daca vrea sa ramana la gradinita inca un an, in grupa pregatitoare, sau vrea sa mearga la scoala in grupa pregatitoare”, a spus Ponta. El a aratat ca vor exista unele probleme logistice la gradinite, deoarece la acest moment nu toate salile sunt pregatite, dar ca o parte dintre fonduri vor fi alocate autoritatilor locale in acest sens.
In urma cu o saptamana, premierul a declarat ca, in opinia sa, clasa pregatitoare trebuie sa revina la gradinita, el precizand ca a discutat deocamdata doar telefonic cu ministrul Educatiei, dar ca va discuta si direct cu acesta pentru a vedea cum poate fi pusa in aplicare masura din acest an.
El a facut aceste declaratii, intrebat despre recentele afirmatii ale ministrului Educatiei, Remus Pricopie, conform carora clasa pregatitoare va ramane la scolile generale.