Petrolul a bifat prima victorie din stagiul pe care îl efectuează în această perioadă în Antalya, trecând, cu scorul de 2-1, de echipa azeră PFK Simurq. Golurile “lupilor” au fost marcate de către Laurenţiu Marinescu (29) şi Marian Cristescu (73, penalti)

Trupa lui Cosmin Contra a câştigat fără mari probleme cel de-al doilea test din 2013, învingând o echipă, PFK Simurq, teoretic mai bine cotată decât FK Qabala, primul adversar din Antalya. A fost doar 2-1, un scor ce n-a reflectat întru-totul modul în care s-au desfăşurat ostilităţile, Petrolul fiind echipa care a dominat şi care şi-a creat marile ocazii ale întâlnirii.
Younes (10 – şut de la 14 metri, lateral dreapta, pe lângă poartă şi 20 – şut de la 16 metri, poziţie centrală, pe lângă butul din stânga portarului) i-a dat primele emoţii lui Kramarenko, iar portarul azerilor n-a mai avut replică la şutul perfect expediat de MARINESCU (29), “căpitanul” ploieştenilor propulsând mingea, de la 20 de metri, în colţul din dreapta. Replica lui Simurq a venit rapid, BOZIC (38) învingându-l pe Hamutovski cu un şut de la 7-8 metri, lateral stânga, la o fază pornită dintr-o aruncare lungă de la margine a azerilor. Prima repriză s-a încheiat cu o “torpilă” a lui Morar (42), balonul izbind bara din dreapta lui Kramarenko.
După reluare, francezul cu origini turce Yakub Zorlu (51) a fost aproape de golul desprinderii, atunci când, la o centrare perfectă expediată de Alcenat, a trimis, cu capul, peste transversală. Până la urmă, superioritatea din teren a “găzarilor” avea să se concretizeze în minutul 73, după o fază de atac prelungită, la care şutul lui Hoban a fost oprit cu mâna de către un fundaş al azerilor, lovitura de pedeapsă fiind transformată, fără probleme, de CRISTESCU. Patru minute mai târziu, Hoban a trimis şi el în bară, iar, la final, tabela de marcaj a rămas fixată la scorul de 2-1.
“Sunt mulţumit de prestaţia echipei din această seară. În parte, am fost mulţumit şi de cum am evoluat în primul meci, cu FK Qabala, dar ştiam că astăzi se va simţi o îmbunătăţire în joc, ştiam că vom avea mai multă prospeţime, pentru că schimbat un pic profilul antrenamentelor. Victoria este meritată, după un meci pe care l-am dominat de la un capăt la celălalt”, a declarat, la final, Cosmin Contra.
Petroliştii vor susţine, sâmbătă, de la ora 17.00, ultimul test din primul stagiu, în compania echipei chineze Shandong Luneng, pregătită de celebrul tehnician sârb Radomir Antic, fostul antrenor al lui Cosmin Contra din perioada Atletico Madrid. Partida se va disputa în complexul “Susesi” din Belek.

www.fcpetrolul.ro