La finalul saptamanii trecute, la Campu Cetatii, din Mures, s-a desfasurat o noua editie a Campionatului national de mountain bike maraton, la care sportivii clubului Conpet Ploiesti, pregatiti de antrenorul Cornel Popa, au obtinut rezultate foarte bune.
Dupa ce cu o saptamana in urma a participat la o competitie de downhill in Austria, liderul formatiei ploiestene, Daniel Rosioru, a impresionat la Campionatul national. Ciclistul originar din Buzau, in varsta de 32 de ani, si-a trecut in palmares al doilea titlu al Romaniei la respectiva proba, primul succes inregistrandu-l in 2008.
Acesta a parcurs cei 99 de km programati in 3 ore 56 de minute si 10 secunde, luptandu-se pentru victorie cu un experimentat ciclist ploiestean de la CS Otopeni, Alexandru Ciocan. In ultimul tur al concursului, Rosioru s-a distantat de Ciocan pe portiunea de urcare a traseului, iar sportivul de la Otopeni nu a mai putut sa-l prinda din urma pe ciclistul de la Conpet, in ciuda revenirii foarte bune pe coborare, sosind la sapte secunde de acesta.
Podiumul a fost completat de Razvan Juganaru, de la Dinamo Bucuresti.
Conpet Ploiesti si-a mai adjudecat inca patru medalii de argint, prin Georgian Popovici (la tineret), Alexandru Grozea (la juniori), Gabriel Daitoiu (la amatori seniori) si Nicusor Panaitescu (la amatori master).
„Suntem foarte multumiti de rezultatele obtinute si dorim sa le multumim conducatorilor clubului pentru sprijinul acordat, precum si lui Vlad Dinu, care, prin EmmedueSport, ne-a oferit biciclete de calitate. Sportivii s-au mobilizat extrem de bine si au reusit sa ne bucure prin comportamentul avut”, ne-a declarat antrenorul gruparii ploiestene, Cornel Popa
De mentionat ca la campionat a participat si clubul Petrolul Ploiesti, dar sportivii antrenati de Constantin Ciocan nu au reusit sa urce pe podiumul de premiere. Cel mai aproape a fost juniorul Alexandru Poenaru, care a si condus cursa la inceput, insa a incheiat pe locul al patrulea. De asemenea, Stefan Buzas s-a mai aflat printre protagonistii din frunte de la tineret, insa o pana de cauciuc l-a obligat sa abandoneze.

Petre APOSTOL