“Lupii” n-au izbutit să spargă gheaţa în deplasare, remizând pe terenul Gloriei Bistriţa, după un meci în care s-au jucat cu ocaziile, conducând până aproape de final. Golul ploieştenilor a fost marcat de Cristescu (6), pentru gazde egalând Dos Santos (81).

Petrolul a început meciul de la Bistriţa ca o echipă decisă să-şi confirme repede statutul de favorită. Iar golul a venit la chiar prima ocazie, atunci când CRISTESCU (6) a prelungit, cu capul, la o centrare trimisă de Opriţa, asezând mingea în colţul din dreapta al porţii apărate de către Dolha. Până la pauză, jocul s-a rezumat la o dominare copioasă a ploieştenilor, dar niciuna dintre oportunităţile create n-a mai fost concretizată pe tabela de marcaj. Şuturile lui Opriţa (11) şi Guilherme (14) n-au avut tăria necesară pentru a-l învinge pe Dolha, portarul amfitrionilor salvând, mai apoi, şi dintr-o situaţie de “unu la unu” cu Opriţa (25).
Dolha a fost omul providenţial al gazdelor şi în debutul părţii secunde, respingând cu piciorul după un şut expediat de către Bokila (47), de la şapte metri, iar Grozav (57) a întârziat verdictul, trimiţând alături, din patru metri. Cum Petrolul n-a reuşit să se desprindă decisiv, Gloria a început să “respire”, şi după ce Curtuiuş (69) l-a “întins” pe Bornescu cu un şut din 10 metri, DOS SANTOS (81) a restabilit egalitatea, reluând, cu capul, la o centrare expediată de către Ţircă. Ultimele şanse le-au aparţinut “găzarilor”, dar Tony (88), singur la şase metri, a trimis peste transversală, iar “capul” lui Opriţa (90+2) a ocolit, milimetric, bara!
Pentru Petrolul urmează o săptămână cu două jocuri oficiale, ambele pe “Ilie Oană”: marţi, de la 21.30, cu Damila Măciuca, în Cupa României, şi duminică, de la aceaşi oră, cu Steaua Bucureşti, în campionat.

www.fcpetrolul.ro