La data de 10.08.2012, poliţiştii Secţiei 4 Ploieşti au fost sesizaţi de către lucrători din cadrul I.J.J. Prahova despre faptul că aceştia au surprins mai multe persoane de sex masculin care au pătruns prin efracţie în incinta unei societăţi comerciale din Ploieşti, de unde au sustras material feros.
În baza sesizării la faţa locului s-a deplasat o echipă din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 4.
În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că în noaptea de 09/10.08.2012, T. Severus, C. Florin, N. Lucian, J. Florin si B. Cătălin, au patruns prin efracţie în incinta societăţii comerciale respective, de unde au sustras material feros reprezentând adaos tehnologic de la piesele turnate din oţel (maselote), valoarea prejudiciului cauzat fiind de 19.098 lei, iar S. Ionuţ le asigura paza. Aceştia au fost conduşi la sediul secţiei în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii au reuşit recuperarea materialului feros, care a fost dus spre valorificare la un centru de colectare a materialului feros de T. Severus, C. Florin şi J. Florin.
Bunurile recuperate au fost predate reprezentanţilor societăţii pe bază de dovadă.
Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Secţiei 4 Poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.