Fotbalul romanesc „modern” a mai consemnat o premiera, anume aceea ca un antrenor care demisioneaza de la un club sa-l prezinte, oficial, pe cel care-i va lua locul! Personajele – Valeriu Rachita, fost tehnician, actual manager la Petrolul, si Gheorghe Multescu, antrenorul care va incerca sa salveze „lupii” de la retrogradare! „Turcul” a fost prezentat oficial, ieri, primele sale declaratii fiind despre… Delta Tulcea, de unde a plecat din cauza unui conflict aparut luni, privind al treilea portar din lot. Cum Petrolul a fost „tepuita”, marti, de un alt antrenor „nenominalizat” de managerul Rachita, acesta s-a reorientat rapid spre fostul sau „profesor” de la Ankaraguku – Gigi Multescu, cel care si-a facut rapid calculele cu privire la mandatul sau de la Ploiesti, al doilea, dupa cel din 2003-2004, cand galben-albastrii retrogradau! In „calcule” – pentru ca branza este pe bani, cum se spune – intra si eventuala retrogradare a Sportului Studentesc, unde Multescu a antrenat in tur si unde a ramas fiul sau, Catalin.
„Am gasit un lot valoros, cu care se poate face treaba. Probabil ca voi schimba capitanul, urmand sa pun un roman, pe Oprita, in locul lui Mustivar. Imi place mult Damien Boudjemaa. Sunt adeptul unui 1-4-3-3, dar nu voi schimba sistemul acum, imi doresc insa sa am jucatori capabili sa joace in distributii diferite. L-am invins pe Sumudica, care mi-a fost elev, si cu Sportul, anul trecut, cand a si fost demis de la Rapid, sper sa o fac si acum. I-am imbarbatat pe jucatori, cred ca au avut si ghinion la unele meciuri” – au fost primele declaratii ale lui Multescu, dupa primul antrenament, efectuat miercuri seara.

„Turcul“ si superstitiile

Gigi Multescu a recunoscut ca are „mici” superstitii, ca sa-i mearga bine, una dintre ele fiind aceea ca autocarul nu trebuie sa dea inapoi, cu jucatorii in el, iar in ziua meciului nu-si taie unghiile. Acesta a glumit pe seama colegilor sai de „meserie”, spunand: „Vad ca unii nu-si schimba hainele cu care au invins, cum e si Sumudica, altii, cum e Stoichita, poarta aceiasi chiloti, spalati, desigur”… Revenind la „lucruri serioase”, notam ca Multescu va avea un salariu „mai mic de 10.000 de euro”, dar si o prima de salvare consistenta.
Marian DIMA

Rachita nu mai ia banii din buget

Antrenorul demisionar, Valeriu Rachita, a declarat ca „regreta” faptul ca a cedat la rugamintile jucatorilor sai si a stat pe banca la Piatra Neamt. „Imi cer scuze fata de ei pentru iesirea pe care am avut-o in vestiar, dupa meci, dar eram foarte suparat. Niciodata nu am reactionat astfel” – a spus Vivi, care nu mai primeste, conform propriei declaratii, salariul, din bugetul local, anume 10.000 de euro. „Din iarna, am decis sa fiu retribuit din alte fonduri decat cele bugetare” – spune managerul.