Cu toate ca prin multe zone ale municipiului inca se mai vad gramezi de zapada din cauza faptului ca, toata iarna, conducerea Primariei Ploiesti a inchis ochii la proasta gestionare a activitatii de deszapezire a firmei Rosal, in mijloacele de transport in comun… a venit primavara! Iar vestitorul primaverii nu este altcineva decat primarul Andrei Volosevici, cel care, in ultima perioada, s-a intrecut pe sine in ceea ce priveste lansarea pe piata a numeroase idei, dintre cele mai nastrusnice, in speranta ca va iesi in evidenta, si pesemne sa-i fie acoperite nerealizarile din ultimii trei ani.
De doua zile, mijloacele de transport in comun din Ploiesti au inceput sa fie tapetate, prin interior, cu tot felul de anunturi semnate de catre primarul Ploiestiului. Amplasate strategic incat calatorii sa dea cu ochii de ele imediat ce pun piciorul in mijlocul de transport, si scrise cu litere de-o schioapa, cat sa nu fie nevoie de o pereche de ochelari in plus, afisele au drept tinta o anumita categorie de ploiesteni: cei de varsta a treia.
Concret, prin respectivele mesaje – tiparite pe un fond verde prazuliu – Volosevici ii asigura pe ploiestenii pensionari ca si anul acesta se va mentine gratuitatea ( cuvantul este scris cu majuscule !!!) pe toate mijloacele RATP. Numai ca destui calatori de varsta a treia care au dat cu ochii de mesajul primarului, imediat ce s-au urcat in mijloacele RATP, au priceput ca nu este vorba decat despre o campanie electorala mascata, din banii ploiestenilor, avand in vedere ca subventiile pentru gratuitatile pe mijloacele de transport in comun oferite atat pensionarilor, cat si pentru alte categorii sociale, provin tot de la bugetul local. Ca sa nu mai spunem ca lipirea afiselor respective pe mijloacele de transport ale RATP nu este deloc intamplatoare. Dupa cum s-a scris in nenumarate editii ale ziarului Prahova, aceasta regie a fost printre cele mai avantajate (si cu siguranta va mai fi) din punct de vedere financiar, de la bugetul municipalitatii, asta gratie si legaturii de partid dintre director si edilul municipiului, Radu Popescu fiind secretarul general al Organizatiei Ploiesti a PDL al carei presedinte este primarul Andrei Volosevici.
N.D.