* Danezii obisnuiesc sa sara de pe scaun la miezul noptii, pentru a alunga spiritele rele si pentru a avea noroc.
* In Brazilia, Ecuador, Bolivia si Venezuela, locuitorii poarta lenjerie colorata de Anul Nou, pentru ca aceasta le aduce noroc. Ei sunt convinsi ca lenjeria rosie le aduce iubire in anul care vine, iar cea galbena – bani.
* Finlandezii pun cositor topit in apa si interpreteaza forma pe care acesta o ia dupa racire. Astfel, un inel prezice o nunta, o barca – o calatorie, un porc- belsug etc.
* In Panama, oamenii ard, de Revelion, papusi ce reprezinta diverse personalitati – din viata politica sau mondena – considerand ca astfel alunga spiritele rele.
* In Scotia, traditia spune ca prima persoana care calca pragul casei in noul an trebuie sa aduca un dar. Scotienii au si ceremonii ale focului, de Anul Nou. In Stonehaven, localnicii marsaluiesc avand in maina faclii aprinse, simboluri ale soarelui, ce au rolul de a-i purifica pentru noul an.
* In Spania, la miezul noptii, in ajunul Anului Nou, se mananca 12 boabe de strugure (uvas), cate una pentru fiecare bataie a ceasului. Fiecare boaba de strugure aduce noroc in una dintre lunile noului an.
* In ajunul Anului Nou, locuitorii din Puerto Rico arunca apa pe fereastra si fac curatenie in locuinte pentru a avea noroc in noul an.