In sfarsit, o veste buna pentru locuitorii de pe Valea Slanicului: incepand de maine, trenurile vor ajunge, din nou, la statia terminus – Gara Slanic, acolo unde, din luna noiembrie 2007, traficul feroviar ajunsese doar o iluzie. Podul CFR de la intrarea in oras a fost, in cele din urma, reparat, iar liniile de cale ferata au fost verificate, pentru ca, incepand de maine, trenurile de marfa si cele de persoane sa isi reia circulatia, dupa aproape patru ani de intrerupere.
Din statia CFR Ploiesti Sud vor circula catre Slanic si retur trei perechi de trenuri personale. Primul va pleca din Ploiesti Sud la ora 2.41, al doilea – la ora 6.50, iar celalalt – cu plecare la ora 16.15. Drumul pana la Slanic va dura aproximativ o ora si jumatate. Retur, din statia CFR Slanic: primul tren personal va pleca la ora 4.33, iar urmatoarele – la 9.00, respectiv 18.18.
Primarul orasului Slanic, Danelus Costea, ne-a declarat ca, vineri, se faceau ultimele verificari la calea ferata intre Poiana Varbilau si „orasul sarii”, iar, incepand de astazi, angajatii CFR isi vor prelua sarcinile de serviciu pentru a asigura buna desfasurare a activitatii feroviare. „As dori sa le multumesc tuturor celor care au facut demersurile necesare pentru rezolvarea acestei situatii, care treneaza de atata timp. Reluarea circulatiei trenurilor pana la Slanic va fi un nou punct de plecare pentru activitatea economica a orasului. Din cate stiu, urmeaza sa se puna in functiune si un tren special pe ruta Bucuresti – Ploiesti – Slanic, care sa contribuie la cresterea turismului in zona noastra”, ne-a precizat primarul orasului.
Reparatiile la podul de la Prajani, situat la km 30+370 pe ruta Ploiesti – Buda – Slanic, au inceput in toamna anului trecut, iar acum lucrarea este finalizata.
Printre parlamentarii prahoveni care au facut demersuri pe langa reprezentantii Ministerului Transporturilor pentru a urgenta repararea podului feroviar de la intrarea in Slanic s-a aflat si senatorul PSD Iulian Badescu, cel care a purtat o corespondenta continua cu institutiile abilitate in reluarea circulatiei pe tronsonul afectat. „Reluarea traficului este esentiala pentru valorificarea potentialului economic si turistic al zonei si, nu in ultimul rand, este importanta si pentru miile de oameni care fac zilnic naveta din Slanic si comunele limitrofe catre Plopeni si Ploiesti”, ne-a declarat senatorul Badescu.
V.STOICA