In Prahova, dupa recorectarea lucrarilor celor 536 de candidati care au depus contestatii in urma examenului de evaluare nationala, 92 de note au fost modificate. Pentru 73 de candidati au fost modificate notele de la limba romana, iar pentru 19 elevi – cele de la proba de matematica.
Potrivit informatiilor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean Prahova, au existat atat elevi care au luat nota mai mare, cat si elevi ghinionisti, care s-au trezit cu un rezultat mai slab, dupa reevaluarea lucrarilor.
Conform rezultatelor finale de la acest examen, in judet au fost acordate, la proba de limba romana, 962 de note intre 1 si 4,99, si 6.786 de note intre 5 si 10. La proba de matematica au fost 2.506 de note intre 1 si 4,99, si 5.241 de note intre 5 si 10 (numarul celor care au sustinut examenul a fost de 7.747 candidati).
Anul acesta, ISJ Prahova nu a mai comunicat statistici detaliate, privind de numarul notelor mai mici, al celor mai mari si al punctajelor acordate dupa contestatii, purtatorul de cuvant Aurel Graur motivand acest lucru prin faptul ca personalul institutiei s-a redus in urma restructurarilor realizate anul trecut.
A.M.