Premierea olimpicilor, amanata

Elevii prahoveni care au obtinut rezultate la olimpiadele nationale nu vor mai fi premiati, la fel ca in anii trecuti, in cadrul Saptamanii de Excelenta care se desfasoara pana pe 14 mai, au anuntat reprezentantii Inspectoratului Scolar. Deoarece si in prezent se deruleaza competitii scolare la anumite discipline, festivitatea de premiere a olimpicilor va avea loc la sfarsitul lunii mai sau la inceputul lunii iunie.

Peste 11.000 de internauti, impotriva legii dublarii filmelor

„STOP Legii dublarii filmelor Victor Socaciu” se intituleaza petitia publicata recent pe site-ul https://www.petitieonline.ro si care a strans peste 11.000 de semnaturi in doar cateva zile. Initiatorul acesteia a dorit sa ramana anonim si mentioneaza pe pagina de web respectiva: “Este de neconceput o asemenea decizie si in Romania. Identitatea limbii in care vorbesc actorii trebuie pastrata. Argumentele contra acestei propuneri legislative a deputatului Victor Socaciu sunt atat de natura artistica cat si de natura economica. E vorba de o decizie strict comerciala, care ar da de lucru unor actori pentru dublaj, dar in niciun caz nu este o decizie artistica. Actorii romani nu trebuie sa fie folositi ca sa dubleze vocile altora, crescand astfel pretul difuzarii unui film si scazandu-i autenticitatea si calitatea artistica, ci trebuie sa fie vazuti si auziti in productii romanesti sau internationale; iar pe dl. Socaciu vrem sa-l auzim in propriile concerte nu dubland vocea vreunui cantaret strain”.

„Lectura versus calculator”

La Grupul Scolar “Constantin Cantacuzino” din Baicoi va avea loc, pe data de 2 iunie, prima editie a simpozionului national intitulat „Lectura versus calculator”. Acesta este organizat de catre institutia de invatamant amintita, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Prahova, Casa Corpului Didactic Prahova, Primaria Baicoi si Casa de Cultura Liliesti. Evenimentul se va desfasura pe patru sectiuni : “Referate si comunicari stiintifice” – ce vor viza temele: copilaria oglindita in lecturile literare; valentele educative ale lecturilor; biblioteca – spatiul de intalnire cu lumea minunata a cartilor; fisele de lectura; lectura suplimentara; lectura online; Proiecte educationale; Lansare de carte, postere, afise; Concurs de desene “Copilaria oglindita in lecturile citite”.