15 MAI

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, ieri, o informare meteorologica prin care a anuntat ca astazi, in toate regiunile tarii, se vor produce ploi cu caracter torential, intensificari de scurta durata ale vantului si grindina. Informarea este valabila intre 16 mai, ora 00 –
17 mai, ora 00. ANM a anuntat ca instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in majoritatea regiunilor incepand din vestul tarii. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie. In jumatatea de sud a Moldovei, Muntenia si estul Olteniei astfel de manifestari se vor semnala cu precadere in seara zilei de astazi si in noaptea de luni spre marti. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 20 – 25 l/mp.

16 MAI

Astazi, 16 mai, se incheie recensamantul de proba demarat pe data de 7 mai, in vederea verificarii masurilor organizatorice privind recensamantul populatiei si al locuintelor, care se va efectua, pe intregul teritoriu al Romaniei, in perioada 22-31 octombrie 2011.
In vederea desfasurarii acestei actiuni, in fiecare judet s-au organizat sectoare de recensamant. Un sector a fost constituit, in medie, din 100 de locuinte si circa 300 de persoane.

17 MAI

Maine, hotelul „Ramada Majestic” din Bucuresti va gazdui, in premiera, conferinta „European CSR Lessons” menita sa ofere o perspectiva europeana asupra responsabilitatii sociale a companiilor, in conditiile in care acestea se confrunta cu o presiune in crestere de a fi mai transparente in privinta impactului economic, social si de mediu. Cu acest prilej, vor fi prezentate studii de caz inedite ale unor companii multinationale de top.