Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, la aceasta ora traficul rutier, se desfasoara normal pe majoritatea drumurilor nationale, nefiind semnalate probleme deosebite de fluenta, insa preconizam ca se va intensifica, mai ales in partea a doua a zilei, cand numerosi automobilisti urmeaza sa plece in weekend. Asadar, la iesirea din capitala pe DN1, in zona Baneasa, se va circula probabil intens.
De aceea, in situatia in care traficul rutier se va aglomera pe tronsonul Bucuresti-Ploiesti al DN1, sau pe Valea Prahovei, cei care doresc sa ajunga la Brasov pot utiliza o ruta alternativa:
• DN 1A Bucuresti – Buftea – Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele – Brasov.
In statiunile montane prahovene se poate ajunge si pe varianta DN 7 Bucuresti – Baldana – DN 71 Baldana – Targoviste – Sinaia.
Reamintim ca neadaptarea vitezei la conditiile de drum reprezinta principala cauza de producere a accidentelor din vina soferilor si ca in situatia unui carosabil alunecos din cauza ploii distanta de franare este mai mare.
Le recomandam conducatorilor auto sa-si sporeasca prudenta, sa circule cu viteza in limite legale si adaptata permanent conditiilor de drum si trafic, sa nu se lanseze in efectuarea manevrelor de depasire decat dupa o temeinica asigurare si sa pastreze o distanta corespunzatoare fata de vehiculul dinainte, in asa fel incat la nevoie oprirea sa se poata face in siguranta.
Pietonii sunt sfatuiti sa nu-si riste inutil viata hazardandu-se in traversarea drumurilor la intamplare, prin locuri nepermise, iar pentru protectia personala sa efectueze aceste manevre numai prin locurile special amenajate.