Recent, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, procurorul Daniel Ghita, a fost avansat la instanta imediat superioara – Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti. Promovarea reprezinta o recunoastere a calitatilor sale profesionale, a faptului ca are grad profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a activat pana in urma cu aproape trei ani.
“La data de 14 iulie 2008 am venit aici, in Prahova, si am considerat ca trebuie sa-mi iau munca in serios. Ori profesezi cu vocatie, ori faci un lucru de mantuiala. Pentru mine, aceasta meserie a fost si este o provocare”, ne-a declarat in repetate randuri acesta. De numele procurorului Daniel Ghita se leaga instrumentarea unor “dosare grele”, despre retele de traficanti de produse petroliere, politisti corupti trimisi in fata instantei de judecata. Iar lista rechizitoriilor intocmite nu se opreste aici.
De altfel, nu se opreste nici pana la data de 15 martie a.c., cand isi va prelua prerogativele la instanta imediat superioara, cat timp, dupa cum ne spunea ieri, “mai am de terminat rechizitoriile in alte doua dosare, dupa care imi voi incepe activitatea la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti”. De numele procurorului Daniel Ghita se mai leaga si initierea, la inceputul anului 2009, impreuna cu prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, Silvia Nitu, a “Strategiei locale de combatere a coruptiei”. La vremea respectiva, acesta afirma: “La un judet de talia Prahovei, care numara peste 836.000 de locuitori, in care exista 14 orase, nu este posibil sa existe atat de putine fapte de coruptie”. Iar rezultatele s-au vazut prin descinderile in lumea interlopilor, prin prinderea in flagrant a politistilor corupti sau a unor functionari s.a.m.d. De altfel, realizarile sale pe taramul combaterii infractionalitatii au fost evidentiate si cu ocazia “Zilei Justitiei”, pe 1 iulie 2010, cand, in prezenta procurorului general Laura Codruta Kovesi, a fost nominalizat printre procurorii din tara cu “Merite deosebite in activitatea desfasurata”.
(F.T.)