Sezonul sporturilor de iarna se apropie de final. Recent, si in intrecerile de sanie au fost desemnati invingatorii, odata cu desfasurarea ultimelor etape ale Cupei Mondiale. Lotul national de sanie al Romaniei este alcatuit, in majoritate, din sportivi prahoveni, lidera fiind Raluca Stramaturaru, originara din Busteni. Aceasta a incheiat pe locul 19 in ierarhia mondiala, din 45 de sportive care au fost prezente la etapele de Cupa Mondiala din sezonul 2010/2011. Desi in partea secunda a competitiei Raluca a avut o evolutie mai modesta, aceasta a reusit sa se mentina intre primele 20 de sportive ale lumii, acumuland 152 de puncte in cele opt etape la care a fost prezenta, dintre cele noua disputate. Cea mai buna performanta pentru Raluca s-a inregistrat chiar in prima etapa, la Igls, in Austria, ocupand locul 16. Sora mai mica a acesteia, Violeta Stramaturaru, a concurat la trei runde si a reusit sa se claseze pe locul 29, in ierarhia finala, cu 46 de puncte. Competitia a fost dominata categoric de sportivele din Germania, Tatjana Hufner neavand, practic, rivale, castigand sapte dintre cele noua etape ale intrecerii. Ea a fost urmata de compatrioatele sale: Natalie Geisenberger si Anke Wischnewski. In competitia masculina, Valentin Cretu, sportiv originar din Sinaia, a fost singurul reprezentant al Romaniei la etapele de Cupa Mondiala. Dupa un inceput de sezon mai slab, acesta a impresionat in a doua parte a competitiei, reusind sa avanseze pana pe locul 31 in clasamentul general, totalizand 82 de puncte. 60 de sportivi s-au aflat la start in acest sezon al Cupei Mondiale. Cea mai buna evolutie a lui Valentin a avut loc in etapa de la Königssee, din Germania, unde acesta a ocupat locul 25. Globul de cristal – trofeul acordat invingatorului – i-a revenit italianului Armin Zöggeler, care s-a impus in cinci etape din trecele noua programate. Acesta i-a devansat, in fruntea ierarhiei, pe germanul Felix Loch si pe rusul Albert Demchenko. In concursul de dublu, desi au absentat la doua etape, sinaienii Paul Ifrim si Andrei Anghel s-au situat pe locul 20, in clasamentul final, cu 133 de puncte acumulate. Cele mai bune performante ale celor doi prahoveni s-au inregistrat in prima si in ultima etapa, la Igls, Austria, si la Sigulda, Letonia, la care acestia au sosit pe locul 15.
Campioni au devenit germanii Tobias Wendl si Tobias Arlt, care au fost urmati de austriecii Andreas si Wolfgang Linger si de italienii Christian Oberstolz si Patrick Gruber.
In competitia pe echipe, la care pentru Romania au participat Raluca Stramaturaru, Valentin Cretu si echipajul Ifrim/Anghel, reprezentativa tarii noastre a incheiat pe locul 10 din 13 natiuni.
Petre APOSTOL