Peste doi ani, in statiunile de pe Valea Prahovei va avea loc Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), pentru organizarea caruia au fost realizate investitii de amploare atat in Sinaia, cat si in Busteni si in Azuga. Domeniile schiabile din cele trei orase s-au dezvoltat, insa procesul de pregatire a FOTE nu este, inca, incheiat.
In urma demersurilor Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, tara noastra a obtinut dreptul de a organiza Festivalul Olimpic al Tineretului European – editia de iarna 2013, care se va desfasura in Brasov si pe Valea Superioara a Prahovei, respectiv in statiunile Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal si Rasnov. Organizarea FOTE- editia de iarna 2013 reprezinta, insa, o etapa preliminara din cadrul procedurilor prealabile pe care Romania trebuie sa le indeplineasca in vederea depunerii candidaturii pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarna din anul 2022, locatia preconizata fiind Valea Prahovei.
In acest context, in scopul introducerii unui sistem integrat si informatizat de promovare a ofertei turistice din localitatile aflate in zona turistica a Muntilor Bucegi, Asociatia Microregiunea Turistica „Muntii Bucegi” implementeaza proiectul „Promovarea potentialului turistic antropic si natural din zona Muntilor Bucegi”, a carui valoare totala este de circa 948.000 de lei.
Asociatia mentionata, al carei membru fondator este si Consiliul Judetean Prahova, figureaza, de asemenea, ca partener intr-un proiect finantat de Guvernul Flamand. Aceasta calitate impune, pe langa asumarea indeplinirii unor obiective, si asigurarea, din partea Asociatiei Microregiunea Turistica „Muntii Bucegi”, a resurselor financiare – 20.000 de lei (suma platibila in doua transe ca membru fondator al Asociatiei „Comitetul de Organizare a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) – Editia de iarna 2013″), 12.934 de euro (reprezentand cofinantarea in proiectul de dezvoltare turistica finantat de Guvernul Flamand) si aproximativ 200.000 de lei, cofinantare la proiectul “Promovarea potentialului turistic antropic si natural din zona Muntilor Bucegi”. Cotizatia lunara a Consiliului Judetean Prahova la desfasurarea activitatii acestei asociatii si pentru implementarea proiectelor in derulare este de 2.400 de lei.
V.STOICA