22 Septembrie este Ziua Europeana Fara Masini, ultima zi a Saptamanii Europene a Mobilitatii, patronata de Comisia Europeana.

Saptamana Europeana a Mobilitatii este o campanie de sensibilizare care vizeaza constientizarea cetatenilor cu privire la utilizarea transportului public, cu bicicleta, mersul pe jos precum si incurajarea oraselor europene de a promova aceste moduri de transport si de a investi in noile infrastructuri necesare.
Data de 22 septembrie va fi marcata in municipiul Ploiesti prin organizarea unui seminar cu tema „Calatorim mai inteligent, traim mai bine” – deviza anului 2010 pentru Saptamana Europeana a Mobilitatii, seminar care va avea loc la Sala de 200 de locuri a Consiliului Judetean Prahova, la ora 12.30. La aceasta intalnire vor participa reprezentanti din: municipiul Ploiesti, Universitatea de Petrol si Gaze, RASP, Agentia de Eficienta Energetica si Energii regenerabile, Clubul de debate al Colegiului National Mihai Viteazul condus de prof. Ion Hanganu.
Municipiul Ploiesti va prezenta proiectele in curs de implemetare, proiecte care se inscriu in tematica transportului durabil (transport verde), a imbunatatirii calitatii mediului urban:
– BIONIC – proiect aplicat in cadrul Programului IEE, ce promoveaza utilizarea biocombustibilului, respectiv a biodieselului, materializat prin realizarea studiului de caz BIOBUS – autobuzul alimentat cu biodiesel.
– CATS – City Alternative Transport System – proiect aplicat in cadrul Programului Cadru 7 al CE – Transport – Noi concepte de mobilitate.
Scopul proiectului este acela de a experimenta si dezvolta noi servicii de transport urban care se bazeaza pe vehicule de noua generatie, ce urmaresc implementarea unui sistem care sa utilizeze un singur tip de vehicul atat pentru deplasarile personale, cat si pentru cele cu caracter colectiv.