Copiii si parintii pot dona acum in unele magazine din Ploiesti jucariile de care nu mai au nevoie, in cadrul unei actiuni de ajutorare a micutilor care provin din centrele de plasament. Donatiile au luat forma programului „Rabla”, doar ca protagonistii sunt papusile Barbie, robotii, ursuletii Winnie, diverse animalute din plus sau eroi ai desenelor animate. La fiecare jucarie donata clientul primeste un cupon de reducere de 15 la suta, care poate fi utilizat pentru o singura jucarie cumparata, insa nu este valabil si in cazul jucariilor care au deja preturile reduse. Cu toate acestea, insa, unii micuti ploiesteni au fost de acord sa doneze jucarii fara a mai achizitiona altele, asta deoarece stiu ca ele vor ajunge la semenii lor mai saraci. “Jucariile vor fi distribuite la casele de copii si ne bucuram ca acest program are succes. Deja au venit destul de multe persoane care au dorit sa doneze jucariile vechi si in schimbul carora si-au luat altele noi, cu reducere. Ba, chiar, altii au donat fara sa mai ia cupoanele de reducere oferite de noi. Este un program bun mai ales ca unii copii chiar nu folosesc diverse jucarii de care s-au plictisit, in timp ce micutii de la casele de copii se vor bucura foarte mult de ele”, ne-a precizat Vera Dumitrescu, reprezentant al unui magazin din centrul Ploiestiului.
Aceasta idee li se pare buna nu numai reprezentantilor magazinelor, ci si parintilor ploiesteni. “Este un program foarte bun. Decat sa aruncam jucariile de care copiii nostri s-au plictisit, mai bine le donam celor care nu au si, in plus, putem cumpara si altele noi cu reducere. Baietelul meu se plictiseste repede de jucariile pe care i le cumparam eu si sotia mea si cand am auzit de acest program am venit cu ele si i-am luat altele. Oricum, el se joaca destul de frumos cu jucariile si erau intr-o stare foarte buna”, ne-a precizat Bogdan Chirnoaga, din Ploiesti.
Ceea ce este bine de retinut pentru parintii care vor sa participe la acest program este faptul ca jucariile deteriorate (rupte, murdare, cu diverse parti lipsa) nu sunt acceptate.
Un program similar se regaseste si in cazul cartilor, numai ca de aceasta data cuponul de reducere este de 20 la suta. Ca si in cazul jucariilor, si acesta se bucura de interesul ploiestenilor, mai ales ca acestia stiu ca astfel pot beneficia de o reducere la achizitionarea unei noi carti, dar si ca acelea pe care le doneaza ajung la batranii din aziluri.
Anemary GRIGORE