La Bacau, a inceput o noua editie a Campionatului national de box rezervat seniorilor. La competitie s-au inscris 120 de boxeri, care provin de la toate cluburile din tara, dar numai 97 au avut dreptul de urca in ring. Ceilalti 23 de pugilisti au facut cale intoarsa inspre locurile natale, dat fiind faptul ca nu au reusit sa treaca probele tehnice, obligatorii!
In cadrul celei de-a doua gale, cea de marti, pugilistul de la Petrom Petrolul Ploiesti, Gigel Vasile, a reusit – gratie unei evolutii care a entuziasmat intreaga asistenta – cel mai bun rezultat din cariera sa de pana acum! In limitele categoriei 60 kg a fost declarat invingator in fata campionului en-titre al Romaniei, stelistul Iulian Stan, trecandu-si in cont, deja, prima medalie de bronz a delegatiei de la Petrom care, pana vineri seara – cand se va desfasura runda finala a competitiei – poate fi schimbata in… aur!
Din pacate pentru prahoveni, boxerul Amancio Paraschiv, de la CS Conpet Stelica Box Ploiesti, a fost invins de catre Andrei Gheorghe, de la CS Steaua Bucuresti, pierzand astfel sansa de a urca pe podium.
In prima gala, Alexandru Gheorghe (Petrom) a trecut, la puncte, de Iulian Morar (BC Arad), iar Catalin Gheorghe (Conpet) s-a impus in aceeasi maniera in disputa cu Mihai Lazar (CS Agigea). Georgian Popescu (Petrom) a ajuns in turul al doilea dupa abandonul adversarului sau Constantin Pruteanu (BC Targu Jiu), iar Robert Bobaru (Petrom) l-a invins, la puncte, pe Marian Vasile Cretu (CSM Brasov).
La categoria +91 kg, Madalin Nicolae (Petrom) a pierdut la puncte disputa cu Petrisor Gananau (BC Arad).
In gala de aseara, disputata dupa inchiderea editiei noastre, au urcat in ring urmatoarele “perechi” de pugilisti:
Alexandru Gheorghe (Petrom) – Catalin Gheorghe (Conpet) – 56 kg
Robert Bobaru (Petrom) – Irinel Olaru (SC Bacau) – 64 kg
Georgian Popescu (Petrom) – Daniel Badulescu ( BC Dinamo Bucuresti) – 64 kg
Tiberiu Porcoi – Iulian Zapciu (CS Targoviste) – 81 kg
“Prestatia boxerilor nostri a fost deosebita, cel putin pana acum. Trebuie sa spun ca – desi a pierdut, in ultima secunda – Madalin Nicolae a avut o evolutie excelenta in conditiile in care a stat departe de ring o perioada indelungata. Bomba zilei a detonat-o Vasile Gigel, care a boxat impecabil in fata multiplului campion al Romaniei, pe care l-a invins de o maniera categorica”, ne-a declarat antrenorul emerit Ion Moroita, care era optimist in privinta calitatii medaliilor ce vor fi aduse in vitrina clubului petrolist.
Mult succes!
Nelu STEFANESCU