Cateva dintre spectacolele Teatrului “Toma Caragiu” vor putea fi vizionate, in aceasta toamna, de publicul romanesc si de cel strain, in cadrul unor festivaluri prestigioase la care vor participa directori de teatre, regizori si critici de specialitate. Pe 29 octombrie, spectacolul “Zidul” regizat de catre Theo Herghelegiu va fi prezentat la Festivalul “After the Fall”, la Teatrul National din Belgrad, iar pe 6 noiembrie, la Teatrul “Odeon”, in cadrul Festivalului National de Teatru de la Bucuresti, este programat spectacolul “Miriam W.” de Savyon Liebrecht, in regia lui Radu Afrim. Conducerea institutiei de cultura din municipiu va propune, insa, selectionerului unic al festivalului – criticul de teatru Cristina Modreanu – sa mai accepte o piesa in afara concursului national: “Pescarusul” de Anton Pavlovici Cehov, regizat de catre Andreea Vulpe, ce va avea premiera in stagiunea 2010-2011, la Ploiesti. Teatrul “Toma Caragiu” va participa in aceasta toamna si la Festivalul Eurothalia 2010, de la Teatrul German de Stat din Timisoara, cu spectacolul “Miriam W.”.
Organizatorii evenimentului vor reuni pe scena timisoreana, in perioada 13-21 noiembrie, trupe importante din Romania, Austria, Ungaria, Germania si Italia.
Pe 10 octombrie 2010, la cea de a XXI-a editie a Festivalului de Umor “Constantin Tanase” de la Vaslui, Teatrul de Revista “Majestic” va prezenta superproductia „Bonsoir, Paris!” si spectacolul pentru copii “Licoarea magica”, iar Teatrul pentru Copii “Ciufulici” se va numara printre institutiile participante la Festivalul International de Animatie “Gulliver” din Galati, editia a XVIII-a (intre 25 si 30 octombrie ), cu spectacolul “Fantoma din Canterville”, dupa Oscar Wilde, regia apartinandu-i lui Gabriel Apostol.
Ana M.