In zilele de 25 si 26 septembrie, s-a desfasurat, la Casa de Cultura a Studentilor din Ploiesti, concursul de sah rapid CUPA CONPET 2010, rezervat pentru copii cu varsta pana la 12 ani.
Au participat 35 de sportivi de la cluburi din intreaga tara, iar din Prahova de la CSM Ploiesti, Conpet Ploiesti, Petrolul Ploiesti, SCM Ploiesti, Carpati Sinaia.
Victoria in clasamentul general i-a revenit lui Robert Nastase, de la ASC Snagov, cu opt puncte, acesta fiind urmat de reprezentantii CSM Ploiesti Catalin Sandu (foto 1) si Sergiu Herea, cu sapte puncte fiecare, pregatiti de profesorul Gheorghe Vasii.
De mentionat evolutia foarte buna a Valentinei Tentu, (foto 2, alaturi de Laurentiu Anuta, organizatorul concursului, in stanga, si de arbitrul Grigore Nicolae, in dreapta) de la CS Petrolul Ploiesti, antrenata de catre Gheorghe Pepene, care a ocupat locul cinci, in ierarhia generala, castigand la categoria sa de varsta, fete-10 ani. Aceasta a fost urmata chiar de colegul sau de la clubul petrolist, Andrei Dragulin, de asemenea invingator la categoria sa de varsta.
Primul sportiv al clubului organizator, Conpet Ploiesti, a fost Teodor Szocs, care s-a situat pe locul al noualea, cu cinci puncte, acesta fiind pregatit de catre Laurentiu Anuta, care este si presedintele sectiei de sah a respectivului club prahovean.
Clasamentul primilor zece sportivi a fost urmatorul:
1 Nastase Robert-Paul (Elo1800) ASC SNAGOV 8p
2 Sandu Marian-Catalin (1714) CSM PLOIESTI 7p
3 Herea Segiu-Gabriel (1741) CSM PLOIESTI 7p
4 Oprita George (1645) CS MICUL SAHIST IASI 6p
5 Tentu Valentina (716) CS PETROLUL PLOIESTI 6p
6 Dragulin Andrei (665) CS PETROLUL PLOIESTI 6p
7 Fluerariu Radu-Cristian (1606) CS BUFTEA 6p
8 Stoica Eduard-Constantin (1480) CSM PLOIESTI 5p
9 Szocs Teodor-Iulian (657) CS CONPET PLOIESTI 5p
10 Negulescu Alexandru (649) CS CARPATI SINAIA 5p
Petre APOSTOL