Originar din Stefesti, Alexandru Dumitrescu (in foto, la microfon) a castigat doua medalii de aur la Campionatul Mondial de kaiac-canoe (500 m si 1000 m) si trei – la competitia similara universitara (200 m, 500 m, 1000 m), intreceri care s-au disputat in luna august, in Polonia. Legitimat la Dinamo Bucuresti, acesta face echipa cu Victor Mihalachi, cei doi bucurand o natiune intreaga prin performantele deosebite obtinute.
Reveniti in tara, cei doi s-au impus si in probele de 200 m, 500 m si 1000 m ale Campionatului national, disputat pe lacul Snagov, dovedindu-si, inca o data, valoarea.
Ca recunoastere a meritelor sale, Alexandru Dumitrescu a primit, saptamana aceasta, titlul de „Cetatean de onoare” al comunei Stefesti, in care s-a nascut, de la primarul Vasile Tabaras.
Alexandru a luat primul contact cu lumea din kaiac-canoe la varsta de 13 ani. Acesta s-a remarcat inca din perioada junioratului, cand a devenit campion mondial. Iar anul acesta, alaturi de Victor Mihalachi, a reusit sa ajunga in topul mondial si la seniori. De remarcat ca inainte de medaliile de aur castigate la Campionatul Mondial, echipajul Dumitrescu/Mihalachi a obtinut si un titlu european la proba de 500 m, clasandu-se pe locul al treilea, pe distanta de 1000 m.
Dupa aceste performante, Alexandru Dumitrescu se gandeste, deja, la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, dar, pana atunci, are o binemeritata vacanta pana in noiembrie, cand va relua pregatirea, sperand sa-si apere titlurile obtinute acum la editia viitoare a Campionatului Mondial.
Petre APOSTOL