Mai multi dintre beneficiarii sistemului privat de invatamant de la Spiru Haret au inaintat doua petitii electronice pe site-ul petitiionline.ro, care au in vedere scandalul recunoasterii diplomelor.
Una dintre petitii este pentru „mobilizarea studentilor 2008-2009 si a tuturor care au probleme cu facultatea Spiru Haret. Trebuie sa fim multi care sa fim de acord sa platim un avocat si sa dam in judecata MECTS sau Facultatea Spiru, sau poate chiar pe amandoua”.
In cea de-a doua petitie se precizeaza ca „doar instantele de judecata pot sa anuleze licenta de la Spiru”. Astfel, este reluata pe scurt decizia irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, emisa in cazul unei absolvente a Universitatii, a carei diploma a fost contestata de Minisiterul Educatiei.

Pana in prezent, peste 500 de beneficiari, din toate colturile tarii, inclusiv din Ploiesti, au semnat petitia, exprimandu-si intentia de a da in judecata facultatea si Ministerul Educatiei.

In Ploiesti, exista, de asemenea, sute de absolventi care au finalizat studiile la distanta in anii 2008-2009 si care intentioneaza sa deschida actiune in justitie impotriva conducerii facultatii de invatamant superior.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla din editia tiparita a ziarului Prahova de maine, 17 august.