Intrarea in renovare a stadionului „Ilie Oana” a dus la disparitia singurei piste de atletism din Ploiesti, ceea ce i-au facut pe antrenorii si, respectiv, sportivii cluburilor din oras, sa caute solutii pentru a-si continua activitatea. In general, acestia se pregatesc, in prezent, pe aleile Salii Sporturilor „Olimpia”, pe trotuare si, de doua ori pe saptamana, in principiu, la Bucuresti. O solutie incropita, care nu poate da randamentul necesar obtinerii performantelor sportive pe care acestia le doresc.
De curand, insa, Consiliul Local Ploiesti a aprobat un proiect de hotarare privind studiul de fezabilitate si indicatorii tehnici pentru construirea unei piste de atletism la Sala „Olimpia”.
Pista ar urma sa fie realizata in partea de vest a parcului, adiacent aleii perimetrale a lacului de agrement, fara sa afecteze spatiul verde. Aceasta va fi construita conform regulamentelor pistelor indoor, avand 4 culoare, primul cu o lungime de 200 demetri.
Suma alocata pentru proiectarea si executia pistei este de 670.000 de lei. Inceperea lucrarilor se va realiza dupa incheierea procedurilor conform legislatiei si actelor normative in vigoare (publicarea invitatiei in cadrul Sistemului Electronic de Achizitii Publice – SEAP, finalizarea licitatiei, semnarea contractului), urmand ca la finalizarea lucrarilor sa fie stabilite si detaliile in legatura cu modul de administrare a pistei.
Petre APOSTOL