* Suplimentele pe baza de magneziu previn insomnia. Cerealele integrale, fructele uscate, ciupercile si nucile sunt alimente care au un continut ridicat de magneziu. Vitaminele si mineralele joaca un rol esential pentru buna functionare a organismului. Specialistii in nutritie spun ca dietele sarace in magneziu cresc riscul aparitiei insomniilor. Potrivit acestora, in lipsa magneziului, in organism se produce mai putina melatonina, un hormon care regleaza ceasul nostru biologic. In cazul in care insomnia s-a instalat, ea poate fi remediata cu suplimente de magneziu, luate cu o ora inainte de culcare, sau printr-o dieta bogata in acest mineral.

* Ciocolata reduce riscul nasterii premature. Femeile insarcinate care mananca macar un patratel dulce sau beau o cana de ciocolata calda zilnic prezinta un risc scazut de a avea complicatii la nastere, sustin cercetatorii. Gravidele care obisnuiesc sa manance ciocolata prezinta un risc scazut de a suferi o nastere prematura, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea Yale. Practic, ciocolata reduce riscul ca tensiunea arteriala sa creasca, iar transferul de oxigen si nutrienti catre fat sa se faca in mod corespunzator.

* Sarea calda trateaza “gatul intepenit”. Va mai pot ajuta dusurile calde, masajul de relaxare si exercitiile de intindere. Senzatia de “gat intepenit” (torticollis), care apare dupa ce ati dormit intr-o pozitie gresita, se trateaza cu remedii bazate pe caldura. Puneti sare calda intr-un prosop si tineti-l pret de cateva minute pe partea dureroasa. In cazul in care nu doriti sa preparati acest remediu in casa, gasiti la Plafar saculeti cu sare de baie, plante medicinale si uleiuri antispastice, cum sunt cele de rozmarin, cimbru si fenicul.

* Conform unui studiu recent aparut in revista Asociatiei Americane pentru Studiul Cancerului, grasimile sanatoase din peste sunt in topul alimentelor care pot preveni afectiunile grave. Studiul este primul care demonstreaza o legatura clara intre consumul de ulei de peste din suplimente si scaderea riscului de cancer mamar la femei. Totusi, medicii spun ca este nevoie de inca multe alte cercetari care sa confirme, suta la suta, ca doar folosirea uleiului de peste previne instalarea tumorilor maligne la san.