Despre activitatea politica a lui Vasile Todosia prahovenii au auzit, pentru prima data, cand acesta a renuntat la functia de consilier judetean in favoarea afacerilor. Todosia a fost, la momentul respectiv, raspunsul pe care filiala Prahova i l-a dat lui Traian Basescu, cu privire la alegerea pe care pedelistii trebuie sa o faca, intre afaceri si functii publice.

Din pacate pentru prahoveni, renuntarea la calitatea de ales judetean a fost un simplu gest de imagine, pentru ca Vasile Todosia continua sa faca afaceri grele cu bani publici, la care ajunge cu sprijinul serios al colegilor sai de partid. Ziarul Prahova documenteaza in prezent un serial despre felul in care, in timp ce Andrei Volosevici si Roberta Anastase si‑au unit eforturile pentru a falimenta cat mai multe firme locale care nu cotizeaza la partid, societatile „de casa” ale PDL se infrupta din banul public.
Revenind la Vasile Todosia, despre afacerile caruia vom discuta pe larg in editiile urmatoare, clinica la care acesta este patron, Alfa Medical Center, detine contractul de medicina muncii la Regia Autonoma de Transport Ploiesti, acesta fiindu-i atribuit exclusiv pe criterii politice, ca rasplata pentru serviciile aduse in campaniile electorale din 2008 si 2009. Atunci, firmele care-i apartin pedelistului au platit pentru cantarele si aparatele de radio cu care presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, i-a mituit pe alegatorii prahoveni. Dar acesta este un exemplu insignifiant pe langa milioanele de euro pe care le fac firmele la care Todosia este asociat cu Aureliana Poteras, sotia primarului din sectorul 6. Pentru a va convinge, e suficient sa analizam activitatea firmei All Plan Construction inainte si dupa venirea la putere a PDL. Dupa doi ani de la infiintare, societatea care zilele astea tinteste castigarea unei licitatii in domeniul constructiilor avea un profit de 5.000 de euro. Dupa ce pedelistii au ajuns sa imparta ciolanul, profitul celor de la All Plan Construction a urcat pana la peste un milion de euro pe an. In acest moment, firma are contracte semnate in valoare de peste 250 de milioane de euro.
Despre legaturile periculoase dintre firma All Plan Construction si Primaria Ploiesti, cu privire la amintita licitatie in domeniul constructiilor, vom scrie intr‑unul din numerele urmatoare.