Dupa derularea intrecerilor de contratimp individual, in ultimele doua zile ale Campionatelor nationale de ciclism-sosea s-au desfasurat probele de fond. Competitia a avut loc la finalul saptamanii, la Izvorul Muresului, printre participanti numarandu-se si ciclisti de la CS Petrolul Ploiesti, aflati sub indrumarea antrenorului Constantin Ciocan.
In probele de contratimp, gruparea ploiesteana a avut doar doi sportivi clasati intre primele zece pozitii: Bogdan Coman a sosit al cincilea, in concursul de tineret, iar Valentin Plesea s-a situat pe pozitia a saptea, la intrecerea juniorilor.
Totusi, trebuie amintit faptul ca, la seniori, s-a impus sportivul originar din Slanic, Daniel Anghelache, membru al echipei CS Mazicon Bucuresti.
Cu o zi inainte de competitia seniorilor si a sportivilor sub 23 de ani (tineret), au avut loc probele cadetilor si juniorilor. La categoria cadetilor, proba desfasurandu-se pe distanta de 64 km, niciunul dintre cei trei sportivi ploiesteni de la Petrolul nu a reusit sa acceada intre primele zece pozitii, sosind astfel: Alexandru Poenaru – locul 12 (+3,09 secunde), Andrei Ganea – locul 13 (+7,13 secunde), Stefan Tudorancea – locul 19 (+9,59 secunde).
Invingator a fost Mihai Vlad, de la Olimpic Team Autoconstruct Campulung, cu timpul de 1.42,16 ore si cu o medie de 37,548 km/h. Intrecerea similara a fetelor a fost castigata de catre Zsuzsa Gyurka, de la CS Muresul Targu Mures, care a incheiat cei 64 de km in 1.55,21 ore, cu o medie de 33,332 km/h. Proba rezervata juniorilor s-a derulat pe distanta de 106 km, ciclistii clubului Petrolul Ploiesti sosind odata cu plutonul, cu o intarziere de 4,59 secunde fata de invingator, Bogdan Presmereanu, de la CS Torpedo Zarnesti (2.53,10 ore, 36,727 km/h).
Sportivii gruparii prahovene au incheiat proba in felul urmator: Stefan Buzas – locul 7, Lucian Oprea – locul 8, Marius Tudorancea – locul 9, Valentin Plesea – locul 15, Ion Branzea – locul 17.
Proba junioarelor a fost castigata de catre Eniko Nagy, de la Vointa Cluj Napoca, aceasta parcurcand cei 106 km in 3.03,21 ore, cu o medie de 34,687 km/h.
In ultima zi a campionatului s-au disputat probele sportivilor sub 23 de ani si ale seniorilor, pe un traseu de 155 km. Ploiesteanul de la CS Petrolul, Nicolae Tintea, a realizat o cursa buna, mentinandu-se aproape de liderii intrecerii, sosind pe locul al saptelea, la 1,59 secunde in urma lui Andrei Nechita (3.41,31 ore; 41,983 km/h), de la Ort Reale Mutua, care si-a trecut in cont titlul national.
Cel mai bun petrolist din concursul de contratimp, Bogdan Coman, s-a situat pe pozitia a zecea, in aceasta proba, cu o intarziere de 10,41 secunde. Cel de-al treilea soprtiv de la Petrolul care a incheiat a fost Alexandru Badoiu, clasat pe locul 13 (+11,04 secunde). Lucian Oprea a abandonat.
Chiar daca la categoria seniorilor nu au avut niciun reprezentant, fostii sportivi ai gruparii petroliste au fost cei care s-au luptat pentru victorie. Astfel, ploiesteanul Marian Frunzeanu (3.42,40 ore; 41.766 km/h) a fost cel care si-a adjudecat titlul national, in urma unui sprint final in care l-a invins pe colegul sau de la Dinamo Scorseze, Tamas Csicsaky.
Invingatorul probei de contratimp, prahoveanul Daniel Anghelache, de la CS Mazicon Bucuresti, a sosit pe locul al saselea, cu o intarziere minima de 0,19 secunde.
Petre APOSTOL