Suparare mare la Primaria Banesti dupa incheierea controlului efectuat de Curtea de Conturi Prahova. Cei aproximativ 30 de angajati ai institutiei au trebuie sa returneze banii pe care i-au incasat anul trecut, in contul alocatiei de hrana si imbracaminte. Adica intre 5000 si 6000 de lei fiecare. Inspectorii care au verificat actele primariei au descoperit ca aceste venituri incasate in plus anul trecut sunt ilegale. Vestea este cu atat mai trista cu cat, din aceasta luna, salariile bugetarilor ar putea fi diminuate cu 25%.

Functionarii din Primaria Banesti au incasat in 2009 indemnizatie de hrana de 8 lei pe zi, iar de doua ori pe an au primit contravaloarea unui salariu minim pe economie, ca alocatie pentru imbracaminte. Desi inspectorii Curtii de Conturi au catalogat aceste sume drept venituri, primarul din Banesti este de parere ca banii reprezinta de fapt cheltuieli materiale. In plus, alocatia de hrana si imbracaminte a fost aprobata de Consiliul Local Banesti.

Angajatii Primariei Banesti sunt disperati la gandul ca pe langa popririle in contul sumelor incasate anul trecut, salariile lor ar putea fi cu mult diminuate daca se aplica si reducerea cu 25 de procente anuntata de guvern.

Auditorii Curtii de Conturi Prahova au stabilit ca paguba produsa bugetului local din Banesti este de 230.000 de lei. Aceeasi practica de majorare a veniturilor a fost regasita de Curtea de Conturi si in alte 20 de localitati din judet, unde salariatii vor fi nevoiti sa returneze sumele ilegale incasate. Decizia Curtii de Conturi va fi definitiva in cateva luni. Reprezentantii Primariei Banesti spun ca vor ataca in instanta aceasta decizie.