Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati produse alimentare: acordati o atentie deosebita modului de comercializare, luati in considerare conditiile igienico-sanitare din magazin si ale personalului de servire; acordati o atentie deosebita modului de prezentare a ambalajului, iar in cazul in care acesta este bombat sau prezinta deformari inseamna ca produsul nu mai prezinta deplina siguranta pentru consumator; acordati atentie deosebita conditiilor de depozitare; solicitati vanzatorului sa va arate eticheta produsului pentru a analiza compozitia si, mai ales, incadrarea in data durabilitatii minimale; refuzati produsele despre care aveti indoieli privind calitatea si modul de informare prin etichetare, precum si pe cele care prezinta data durabilitatii minimale/data limita de consum modificata sau depasita; solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care, in mod justificat, doriti sa reclamati calitatea/siguranta unui produs; nu cumparati produse alimentare din locuri neautorizate, deoarece comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure conditiile optime de transport, depozitare si comercializare si nu va poate elibera bon de casa cu care sa justificati tranzactia comerciala.