* Kimi Raikkonen nu va evolua in sezonul 2010
Pilotul finlandez Kimi Raikkonen nu va participa la Campionatul Mondial de Formula 1 in sezonul viitor, dupa ce negocierile cu echipa McLaren au esuat, a declarat, ieri, managerul sportivului.
“Alegerea pentru Formula 1 in sezonul viitor era McLaren sau nimic”, a declarat Steve Robertson pentru cotidianul finlandez Turun Sanomat.
“Kimi si McLaren nu au ajuns la un acord, deci el nu va evolua in Formula 1 anul viitor. Kimi are inca dorinta de a pilota. Un an gol nu inseamna nimic. Vrem sa gasim un loc pentru Kimi unde va putea disputa campionatul pentru a-l castiga”, a afirmat managerul pilotului finlandez.
Dupa debutul la Sauber, Raikkonen, in varsta de 30 de ani, a pilotat pentru McLaren timp de cinci sezoane, intre 2002 si 2006, apoi angajandu-se la Ferrari, echipa alaturi de care a castigat titlul de campion mondial al pilotilor in 2007 si unde a disputat sezoanele 2008 si 2009.
Ferrari a anuntat ca intelegerea cu Raikkonen nu va fi prelungita in 2010, preferandu-l in locul finlandezului pe spaniolul Fernando Alonso.
“Kimi va lipsi Formulei 1. El s-a luptat cu Ferrari, care a oprit programul de dezvoltare al monopostului in aceasta vara, asa cum doar cei mai buni piloti stiu sa lupte”, a declarat Robertson.
* Dinamo Zagreb risca excluderea din liga Europa
Echipa Dinamo Zagreb ar putea fi exclusa pe o anumita perioada din cupele europene de catre UEFA atunci cand va fi judecat apelul in cazul incidentelor de la partida cu FC Timisoara.
Speculatia apartine presei croate, care merge pe varianta ca apelul depus de Dinamo Zagreb la decizia Comisiei de Disciplina a UEFA ar putea-o costa greu pe adversara Timisoarei din Europa League. Recent, Dinamo Zagreb a fost penalizata cu 3 puncte si doua meciuri de pe teren propriu fara spectatori, de catre UEFA, pentru incidentele de la partida cu Timisoara.
Presa croata sustine ca oficialii de la UEFA nu sunt multumiti cu sanctiunea dictata in prima instanta, penalizare cu 3 puncte si doua meciuri fara spectatori. Acestia considera pedeapsa prea mica, comparativ cu ceea ce au facut fanii croati, nu doar la meciul din Romania, ci in general in ultimele sezoane.
“Dinamo a facut apel la decizie, pentru ca a crezut-o prea dura, dar acelasi lucru l-a facut si cealalta parte (n.n. UEFA) si a adus argumente. Asa ca la apel doar o singura decizie poate fi mai rea decat cea de acum”, a spus directorul executiv al croatilor, Damir Vrbanovic, care se referea la excluderea din cupele europene.
Apelul va fi judecat vineri, la Nyon. Avand in vedere ca in acest sezon, Dinamo Zagreb nu mai are sanse sa mearga mai departe in Liga Europa, cel mai probabil sanctiunea ar putea fi dictata pentru sezonul viitor. Oficialii clubului din Croatia sustin ca nu au cum sa ii impiedice pe fani sa mai provoace incidente in deplasari, mai ales ca ei nu sunt ajutati de club, ci merg prin Europa pe cont propriu.
Atitudinea fanilor si incidentele provocate de acestia au mai costat-o pe Dinamo Zagreb un an de excludere din cupele europene. Astfel, clubul a fost exclus in sezonul 1994-1995, dupa ce in toamna anului 1994 fanii croati au provocat incidente grave in Franta, in Auxerre, dupa meciul cu echipa locala.
Dinamo Zagreb se afla in Grupa A a Ligii Europa, alaturi de FC Timisoara, Ajax Amsterdam si Anderlecht Bruxelles. In meciul tur, formatia de pe Bega a fost invinsa pe teren propriu de croati, scor 3-0, returul urmand sa aiba loc la data de 17 decembrie, la Zagreb. Formatiile Ajax si Anderlecht ocupa primele doua locuri, cu cate 8 puncte, banatenii se afla pe 3, cu doua puncte, in timp de croatii ocupa ultima pozitia a grupei, fara niciun punct.