Ceea ce parea a fi un meci normal din subsolul seriei B a esalonului secund de handbal masculin, dintre Universitatea Targoviste si ACS Interhandball Bucuresti, s-a transformat intr-un calvar pentru doi dintre arbitrii de perspectiva ai tarii, ploiestenii Cristian Dumitru si Laurentiu Sarbu. „Dezvoltare armonioasa, spirit de competitie, respect, spirit de echipa, fairplay, responsabilizare. Toate aceste cuvinte vor prinde viata prin modul in care noi o sa invatam copiii dvs. sa inteleaga ce este aceea performanta sportiva si nu numai” – acesta este un extras de pe site-ul echipei de handbal masculin ACS Interhandball Bucuresti, infiintata anul acesta.
Ei bine, cu siguranta exact la aceste lucruri se gandeau jucatorii si antrenorul respectivei echipe din Capitala in momentul in care i-au agresat fizic pe cei doi arbitri ai partidei cu Universitatea Targoviste, duminica, intr-un meci contand pentru ultima etapa a turului I din Divizia A la handbal !
Incidentele au izbucnit la ultima faza a meciului, in momentul in care unul dintre componentii echipei bucurestene l-a lovit cu pumnul in figura pe un handbalist al formatiei gazda, acesta fiind eliminat. In acel moment, unul dintre coechipierii celui penalizat s-a aruncat asupra lui Laurentiu Sarbu, unul dintre cei doi arbitri ai partidei, incercand sa-l stranguleze. In acelasi timp un alt component al gruparii bucurestene – eliminat in timpul jocului si trimis in tribuna – a sarit pe teren in dorinta de a-i lua la bataie pe cei doi arbitri. Dumitru si Sarbu au reusit sa scape si sa se indrepte spre vestiar, dar acolo au dat peste cei care i-au agresat si pe teren, inclusiv antrenorul Ion Ivan, acestia lovindu-i in mod repetat, fara ca sa intervina cineva din cadrul clubului organizator, Universitatea Targoviste.
Fortele de ordine, care au fost absente in perioada meciului, au sosit in cele din urma, cei doi arbitri ajungand la spital, Laurentiu Sarbu fiind chiar internat. In mod evident, situatia va fi analizata de catre Federatia Romana de Handbal, urmand sa se decida si sanctiunile pentru ceea ce au facut reprezentantii clubului Interhandball, specimene care distrug imaginea handbalului. Si, culmea, unul dintre acestia este chiar un fost component al lotului national, Cezar Draganita, care are 55 de ani.
Cei doi arbitri ploiesteni ii vor actiona si in instanta pe agresori, sperand ca justitia sa-i pedepseasca pe acesti incitatori la violenta, care au lasat frustrarile celor patru infrangeri suferite sa izbucneasca intr-un asemenea fel.
Petre APOSTOL