Desi bugetul local este destul de sarac,

Primaria da cu piciorul unei chirii de 300 euro lunar

Peste drum de fabrica „Vulturul” – deci in apropierea zonei centrale a orasului – Primaria detine un spatiu comercial de vreo 50 de metri patrati pe care, cu ani in urma, l-a inchiriat firmei Nadiacri SRL Comarnic. Aceasta a infiintat aici o alimentara (foto), unde preturile produselor erau mai mici decat prin alte parti, caci grosul clientilor il reprezenta oamenii cu venituri modeste. Din acest motiv, magazinul se mai numea si „alimentara saracilor”.
La un moment dat, Consiliul Local a decis anularea contractului cu firma respectiva, cu scopul de a amenaja, in spatiul cu pricina, un sediu pentru detasamentul de jandarmi al orasului, in curs de infiintare la acea vreme. Intre timp, din motive care ne scapa, aceasta propunere a picat, iar spatiului respectiv nu i s-a mai gasit o noua utilizare. Si mai trist este faptul ca aceste incaperi zac in parasire de aproximativ 4 ani, motiv pentru care nu-i de mirare ca au ajuns un fel de ghena de gunoi a orasului.
Din cate am aflat, inchirierea unui spatiu comercial in zona despre care vorbim ajunge la circa 6-8 euro/m.p/luna. Deci, cu un plus de interes din partea autoritatilor locale, bugetul Primariei (care este si asa unul dintre cele mai sarace ale localitatilor de pe Valea Prahovei) ar fi putut creste, lunar, cu aproximativ 300 de euro. Nadajduim ca, in anul in care abia am pasit, administratia locala nu va mai da cu piciorul unei astfel de oportunitati. Cu atat mai mult cu cat resursele locale de crestere a veniturilor proprii la bugetul local sunt destul de putine.
D. CONSTANTIN

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDe la 1 ianuarie,
Articolul următorFemei prahovene