CFR Calatori a anuntat ca de la data de 10 ianuarie 2009 isi reinnoieste oferta de abonamente, venind in intampinarea cerintelor publicului calator cu noi legitimatii de calatorie abonament saptamanal, cu numar nelimitat de calatorii, valabil la tren Accelerat, abonament saptamanal, cu numar nelimitat de calatorii, valabil la tren Rapid si abonament saptamanal, cu numar nelimitat de calatorii, valabil la tren Intercity.
Abonamentele saptamanale se emit la clasa a 2-a, pentru o distanta de pana la 300 km si ofera o reducere de 50% fata de pretul integral al unei calatorii normale. Ocuparea locului la trenurile accelerate sau rapide se poate face cu achitarea tarifului de rezervare. Abonamentele eliberate pentru trenurile Intercity nu dau dreptul la rezervarea locurilor, calatorii ocupand locurile libere din tren. Pentru calatoria cu tren de rang superior (Rapid, Intercity) sau la clasa 1, se vor achita integral diferentele tarifare si tichetul de rezervare, dupa caz. Astfel, tarifele abonamentor saptamanale ar fi: pe ruta Bucuresti – Ploiesti, Videle, Timisoara -Arad ,Accelerat cls 2, Rapid cls 2, Intercity cls. 2 costa 56,40 lei, 98,40 lei, 119,40 lei sau pe ruta Bucuresti – Sinaia, la Accelerat cls. 2, Rapid cls 2, Intercity cls 2 pretul abonamentelor este de 147,60 lei,189,00 lei si 216,00 lei.
Alte tipuri de abonamente existente: abonamente lunare cu numar nelimitat de calatorii, tren personal, se emit la clasa 1 si a 2-a, pana la distanta de 300 km, abonamente lunare cu numar nelimitat de calatorii pentru tren: Accelerat, Rapid, Intercity se emit la clasa a 2-a, pana la distanta de 300 km, abonamente lunare cu numar nelimitat de calatorii pentru elevi si studenti, la trenuri personale, se emit numai la clasa 2-a, pana la distanta de 300 km, abonamente nenominale, lunare cu numar nelimitat de calatorii, toate liniile CFR, tren personal, se emit la clasa 1 si la clasa a 2-a, fiind valabile pe orice distanta si abonamente saptamanale cu numar nelimitat de calatorii, la trenuri personale, se emit la clasa a 2-a, pana la distanta de 300 km.