Cum a ajuns BTT-ul in proprietatea lui Savin ?

E sigur, de-acum, ca timpul nu lucreaza in favoarea profitorilor si a rastalmacitorilor de legi. De unde se credea ca pe masura trecerii anilor, urmele matrapazlacurilor lor se sterg, iata ca viata demonstreaza contrariul. Opinia publica a aflat zilele acestea, cu fireasca indignare, ca “taticul” FNI-ului, Sorin Ovidiu Vantu, a pus mana haiduceste pe cea mai pretioasa baza turistica a fostului UTC – complexul “Rosu” din Delta Dunarii. N-a contat legea care spunea clar ca aceste baze nu se instraineaza. De fapt, pentru el, n-a contat nimic. Hotia, falsul, spaga, se pare ca au rezolvat totul. Dovada ca tartorul nr.1 de la FNI este acum stapanul amintitei baze turistice din Delta. Si de unde se credea ca afacerea “Rosu” a fost data uitarii, mai nou, la sesizarea presei, institutiile in drept ale statului ii vor cere domnului SOV sa dea cu subsemnatul asupra modului in care a trecut el peste lege si a dobandit respectiva avere.
Dar, daca Delta a avut profitorii ei, nici muntele n-a fost mai putin tentant. Acelasi UTC avea si la Busteni un complex de acelasi calibru. Se chema BTT si intra sub acelasi regim juridic al patrimoniului fostului UTC. Care lege – repetam – interzicea instrainarea. Ei bine, astazi nici acest complex nu mai este la dispozitia tinerilor Romaniei. In spatiile cu pricina – rebotezate Hotel Alexandros – se lafaie acum in voie primarul din Busteni, Emanoil Savin. El a profitat de aceasta avere a UTC-ului, prin mjloace a caror legalitate se impune a fi cunoscuta, chiar in ciuda trecerii anilor si a linistei de pana acum. Asta cu atat mai mult cu cat acapararea bazelor turistice ale tinerilor si scolarilor a devenit o pasiune pentru Savin. In anii din urma, acelasi personaj si-a intins domeniile si peste fostele tabere scolare din oras – Complexul Lotru-Dorna. Cladirile acestui complex au parte de lama buldozerelor, urmand ca pe suprafata de 5.000 mp aflata in buricul statiunii, Savin sa dezvolte afaceri imobiliare proprii.
Iar daca la vremea dobandirii acestor proprietati Savin si-a frecat mainile a castig, este de asteptat acum ca institutiile abilitate ale statului – DNA, ANI – sa ofere opiniei publice un raspuns la intrebarea: cat de legale si echitabile pentru statul roman au fost aceste achizitii ? Caci, daca ansamblul turistic “Rosu” n-avea voie sa fie instrainat, Complexul BTT cum de a ajuns in proprietatea lui Savin ?
Cr. DUMITRESCU