Cadouri cu gust de ciocolata

Sarbatoarea Invierii Domnului aduce cu ea si traditiile noastre romanesti, pastrate de-a lungul timpului: ouale rosii incondeiate, mancarurile traditionale si, nu in ultimul rand, cadourile aduse de iepuras. Prezenta iepurasului in traditia pascala vine din vremuri indepartate, acesta fiind considerat un simbol al fertilitatii. Astazi, cadourile iepurasului sunt de tot felul, pornind de la cadourile care contin simbolurile Pascale – precum ouale pictate – si pana la parfumuri.
Este mai mult decat evident ca aceasta sarbatoare este exploatata comercial din plin. Ieri, am facut un scurt raid prin cateva magazine specializate in decoratiuni si am aflat de la comercianti ca sunt foarte cautate cele specifice sarbatorilor de Pasti. De exemplu, un ou colorat din plastic se vinde cu 2,5 lei, un cosulet cu iepuras special pentru a pune oua in el costa intre 10 si 15 lei, iar un iepuras de plus – 29 lei. Ceva mai scumpe sunt bibelourile in forma de iepuras, pretul unuia fiind cuprins intre 15 lei si 30 lei.
De asemenea, la mare cautare sunt si ouale de ciocolata, dar si ciocolata in forma de iepuras sau miel. Preturile sunt cuprinse intre 5 si 20 de lei.
Unii considera, insa, ca un parfum bun este cel mai potrivit cadou, fie ca e vorba despre Pasti sau Craciun. Preturile parfumurilor sunt variate, acestea pornind de la 50 lei si ajungand la 400-500 de lei, in functie de buzunarul celui care il cumpara!
Anemary Grigore