In urmatorii ani, pe harta Ploiestiului isi vor face aparitia cel putin trei cartiere rezidentiale. Este vorba despre ansamblul rezidential Eden, cel din zona Hipodromului si un altul in cartierul Mitica Apostol. Primul proiect mentionat se afla in cea mai avansata faza de derulare, investitorul primind autorizatia de construire la sfarsitul anului trecut. Ansamblul rezidential se va dezvolta in partea de nord a Ploiestiului, pe strada Gageni. Proiectul prevede construirea a 290 de locuinte, dintre care 155 de vile si 135 de apartamente – avand 135.621 mp. Atat vilele, cat si apartamentele vor avea parter, etaj si mansarda.
O alta zona, care se va dezvolta in viitor, va fi cea de la intrarea in municipiul Ploiesti pe poarta de sud, in apropierea Hipodromului. Pentru aceasta, municipalitatea a comandat un Plan Urbanistic Zonal – care a fost si finalizat si aprobat de catre Comisa Tehnica de Urbanism – care indica potentialul de dezvoltare al zonei respective. Studiul a vizat o suprafata de 20,8 ha si a reglementat fiecare zona de dezvoltare urbana din perimetrul amintit. Sprafata destinata locuintelor va ocupa circa 15% din cea totala de construire si va cuprinde atat vile, cat si apartamente. Insa, dezvoltarea e gandita ca o zona mixta care sa cuprinda: comert, servicii, industrie, centre de afaceri, inclusiv dezvoltarea hipodromului si transformarea acestuia intr-un punct de atractie pentru ploiesteni si nu numai.
Dupa cum ne-a precizat seful Serviciului Dezvoltare Urbana si Metropolitana din cadrul Primariei Ploiesti, Antoniu Bruckner, un alt proiect aflat in lucru este cel privind dezvoltarea cartierului Mitica Apostol. “Aici se va merge, in principal, pe dezvoltarea zonei de locuit. Practic, numarul locuintelor se va dubla, dar se vor dezvolta si serviciile, comertul si celelalte institutii necesare unui cartier al municipiului”.
Ultimele doua planuri privind dezvoltarea zonei de la Hipodrom si Mitica Apostol urmeaza sa apara si in mapele consilierilor locali, pentru a fi dezbatute si aprobate. Ulterior, este necesara si organizarea unei licitatii pentru desemnarea firmei sau a firmelor care urmeaza sa puna in practica studiile efectuate de catre municipalitate.
Camelia NASTASE