„In 1990, aici se multumea minerilor, iar acum, tot aici, discutam de alegeri europarlamentare si vot uninominal”, a spus Traian Basescu, in cadrul lansarii campaniei electorale a PSD pentru alegerile europarlamentare.
Atacul lui Basescu la adresa lui Ion Iliescu a ridicat sala in picioare, social-democratii solidarizandu-se cu presedintele de onoare al partidului si incepand sa-i scandeze numele.
Daca Basescu l-a criticat pe fostul presedinte, Mircea Geoana l-a elogiat: „Atunci cand a venit altcineva sa ne spuna ca trebuie sa ne facem curatenie in ograda noastra, am spus sa-si faca ordine in ograda proprie… Indiferent de ce s-a mai intamplat in relatia mea cu Ion Iliescu, avem obligatia sa il aparam pe cel care a fondat acest partid”, a sustinut presedintele PSD. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, i-a replicat presedintelui Basescu ca nu ii e rusine de propriul sau trecut, i-a amintit acestuia ca detinea functii importante in stat in primele doua mineriade si a taxat drept cinism si lipsa de bun-simt indemnurile sale catre PSD de a se reforma.
Iliescu a caracterizat prezenta sefului statului la actiunea electorala a PSD Bucuresti drept „un semn ciudat de normalitate”. Fostul presedinte l-a criticat insa pe Basescu pentru ca si-a permis sa dea lectii pesedistilor la propria lor manifestare. „Isi permite sa atraga atentia ca noi trebuie sa ne reformam. Ce inseamna asta in viziunea lui stim cu totii, dar trebuie sa manifeste mai mult respect. Abtine-te si manifesta respect!”, a declarat Iliescu.