Iata-ne in plin sezon de toamna. Peste ogoarele patriei noastre semanatorii incredinteaza pamantului bobul de grau – aurul painii si al cuminecaturii.
De aceea in ogorul sfant al Domnului, care este sufletul crestinesc, apostolii lui Hristos de ieri, de astazi si de totdeauna au semanat, neincetat, Cuvantul lui Dumnezeu, udat de ploaia Harului Divin ca sa rodeasca si sa se inmulteasca cu veacurile. Mantuitorul nostru Iisus Hristos, de atatea ori a subliniat virtutea milosteniei in predicile Sale si in Sfintele Sale invataturi.
Iata ce ne invata Sf.Evanghelie la slujba de astazi, indemnandu-ne la credinta si la iubire frateasca, rugandu-ne unii pentru altii, ajutand pe cei nevoiasi, batrani si impartasind din toate bunurile noastre spirituale si materiale semenilor nostri.
Avand drept model pe Domnul nostru Iisus Hristos, care in virtutea iubirii si a milostivirii Sale fata de oameni Si-a pus Sufletul ca pret de rascumparare pentru multi, suntem chemati si noi sa facem fapte de milostenie crestina, in numele lui Iisus Hristos si al Sfintei Biserici. Iubirea de aproapele si solidaritatea cu toti oamenii sunt porunci fundamentale in invatatura noastra crestina. De aceea fiind constienti de chemarea noastra in Biserica Domnului si de rostul pe care il avem in societatea din care facem parte sa ne straduim ca intreaga noastra viata sa fie inchinata in slujba binelui si a oamenilor, in slujba Bisericii stramosesti si a patriei noastre dragi, spre lauda lui Dumnezeu si multumirea semenilor nostri, totdeauna acum si pururea si in veci de veci. Amin !
Pr.Stefan Al. SAVULESCU