Eficienta turneului din Austria, cu dus-intors

Petrolul va avea ca partenere, in turneul pe care il va sustine in Austria, nu fitesce formatii, ci echipe de care amatorii de soccer au auzit cu siguranta. Astfel, si-au dat acordul de principiu, pentru a evolua in compania formatiei antrenate de catre Octavian Grigore, gruparile: Drava, Lech Poznan, Sienna, Napoli si o divizionara secunda din Germania. Lotul care va face deplasarea este alcatuit din 23 de fotbalisti, dintre care patru sunt portari. „Aceasta masura, cu un numar mai mare de aparatori de buturi, a fost luata ca urmare a faptului ca, in editia de campionat incheiata, am suferit la acest capitol”, a punctat directorul Eduard Alexandru. Noutatile din lot – brazilianul Ricardo si sarbul Vasic sunt ca si plecati in turneu, cata vreme ei au intrat in gratiile conducerii tehnico-administrative, datorita veleitatilor dovedite. Problema ramane cu „stranierul” din Republica Moldova, Kostrov, care ar intampina ceva probleme in obtinerea vizei.
Nu va trece granita Popelisko, accidentat, dar nici nu va fi repudiat de catre conducerea ploiesteana. „El va ramane sa se antreneze cu divizionara din Liga a III-a, Petrolul II”, a mai dat asigurari directorul clubului petrolist.
In privinta eficientei acestui turneu, conducerea clubului este optimista, dar vede si reversul medaliei. „Anul trecut, inainte de inceperea campionatului, am facut meciuri foarte bune in turneul din Antalya. Din pacate, nu acelasi lucru se poate spune despre parcursul din campionat”.
De altfel, chiar tehnicianul „lupilor” de la acea vreme, Marin Barbu, avea sa declare: „Daca vom juca in acest sezon (2006-2007, n.n.) ca in turneul din Turcia, nu vom avea probleme in ceea ce priveste promovarea”. Banuim ca nu va veni si Octavian Grigore cu aceeasi placa. Sau, de ce nu, mai bine sa aiba o prestatie jalnica prin cele strainataturi, pentru ca, mai apoi, sa rupa inima targului, a seriei, ba chiar si a dusmanilor, numai rost de promovare sa fie.
T.Florin
La Filipestii de Padure,

S-au platit poli¡e din campionatul trecut

Ieri, pe stadionul din Filipestii de Padure ar fi trebuit sa aiba loc o partida amicala intre satelitul Petrolului si echipa locala, insa nu a fost sa fie asa. Dupa 30 de minute de la inceperea meciului, atunci cand tabela arata 1-0 pentru gazde, tehnicianul Petrolului II, Constantin Stefan si-a scos elevii de pe teren, deoarece, in opinia sa „a fost un adevarat macel, jucatorii gazda faultand ca la un meci de rugby. Probabil ca au vrut sa ne plateasca o polita mai veche”. Antrenorul „Boldestinei” a pus aceasta razbunare pe seama infrangerii din returul campionatului trecut, cand trupa lui Dincuta, Petrolul III, in care au evoluat atunci mai multi jucatori de la Petrolul II, a invins echipa din Filipesti cu scorul de 1-0, prin reusita lui Toporan.
De partea cealalta, Nicolae Vereu, directorul sportiv al gruparii din Filipesti, l-a contrazis pe tehnicianul Constantin Stefan, declarand: „A fost un meci mai aprig, pentru ca terenul era ud, din cauza ploilor din ultima vreme. La scorul de 1-0, dupa ce unii dintre jucatorii nostri au avut doua alunecari mai serioase, antrenorul oaspetilor a hotarat sa isi scoata fotbalistii de pe teren. Nu stim ce l-a deranjat si de ce a reactionat asa. Am incercat sa vorbesc cu el, i-am explicat ca intru pe gazon sa imi temperez elevii, dar nu a vrut sa accepte. Probabil, a procedat asa si datorita rezultatului, care era nefavorabil, mai ales ca invitatia pentru aceasta partida a venit din partea lor, nu a noastra. Daca faceam noi aceasta solicitare, atunci era altceva, dar asa, fiecare a vrut sa isi efectueze antrenamentul”.
Si iata cum, un meci care s-a dorit a fi amical s-a transformat intr-o partida de platit polite. Concluzia? Ce bine se inteleg formatiile din Prahova…
L.M.

Amical, cu gandul la transferuri

FCM Campina – Tricolorul Breaza 3-1 (3-1)
Divizionara secunda, FCM Campina, a disputat, miercuri seara, inca un meci de verificare, partenera de intrecere fiind formatia din Breaza, Tricolorul. Dupa acest meci de verificare, fotbalistii pregatiti de Stefan Nanu au intrat in cantonament centralizat la hotelul Muntenia, unde vor sta zece zile.
La capatul celor doua reprize de joc, gazdele s-au impus cu scorul de 3-1 prin dubla lui Kalle Sone (in foto) si Hulubei, de partea cealalta reusind sa reduca din handicap Ghita.
Pentru aceasta disputa, tehnicienii celor doua echipe au folosit urmatorii jucatori:
FCM Campina: Pandaru – Petre, Ghidia, Ichim – Oltean, Jecu, Cristea, Miselericu, Hulubei – Kalle, Petcov
Au mai jucat: Panfil – Tudor si cativa juniori de la Bucuresti si Targu Secuiesc, aflati in probe
Tricolorul: Blidaru – Turiac, Preda, Ghita, Istrate – Filote, G. Ghita, Frunzuc, Bridinel – Stoica, Visan
Pe parcursul partidei au mai intrat: Sandru – Filip, Dogaru, Tudorei, Fieraru, Parjol, Enache
In acest meci de verificare au mai fost testati, de catre conducerea FCM-ului, Hulubei, fundas de banda stanga de la Gloria Buzau (care, datorita prestatiei sale bune, va ramane, cel mai probabil, in lot), Miselericu, mijlocas central de la Delta Tulcea (deocamdata, stafful tehnic nu a luat nicio decizie asupra sa) si Petcov, varf macedonean (nu a dat randamentul scontat, deci nu a fost retinut in lot).
De partea cealalta, diriguitorii Tricolorului Breaza nu au luat nicio decizie in privinta jucatorilor aflati in probe. Singura certitudine este Visan care, dupa ce a promovat cu Filipestiul in Liga a III-a, a revenit la gruparea din Breaza. Asupra celorlalti jucatori care se afla in probe se va lua o hotarare finala sambata, dupa amicalul pe care Tricolorul il va disputa in compania formatiei CS Otopeni. Tot atunci va avea loc o noua runda de negocieri intre conducerea Tricolorului si cea a Filipestiului, privind transferul jucatorilor Cazan, Nicolae si Mihai.
„In privinta fotbalistilor Rauta, Vasilescu, Vajda, Petcu care, in ultimul timp, s-au perindat pe la echipe de esaloane superioare, am atentionat cluburile la care se afla in probe, ca, astazi, sa se hotarasca daca ii vor sau nu, pentru a ne alcatui lotul, deoarece, pe 18, vom disputa un meci din cupa, adversara fiind Vadu Sapat”, ne-a precizat tehnicianul Tricolorului, Florin Stancioiu.
Laura M.