Nunta, desi pare un lucru minor in marea aventura care va asteapta, necesita timp dar si efort. Pentru a va veni in ajutor, in cazul in care nu apelati la o firma specializata, va oferim cateva informatii despre cat costa o nunta in ziua de azi, cu tot ce presupune ea. Pentru viitoarele mirese, care isi doresc ca acest eveniment sa fie unic si sa aiba o rochie deosebita am intrat intr-un magazin de specialitate, unde am aflat ca pretul aceasteia variaza intre 3 milioane si 10 milioane de lei vechi. Alaturi de rochie se mai adauga: o coronita sau diadema care costa 400.000 – 450.000 de lei, cosuletul – 200.000 de lei si “florile de mireasa” – de la 20.000 de lei pana la 100.000 de lei. “Buchetul de mireasa” costa incepand de la 300.000 de lei – din crizanteme, si ajunge la 1 milion de lei. “Cel mai cautat este cel din trandafiri si minirose” – ne-a declarat o florareasa.
Daca viitorul mire va purta clasicul costum negru sau chiar alta culoare, va trebui sa scoata din buzunar pe putin 3.500.000 de lei vechi. Pentru cei care sunt pretentiosi, atat mirese cat si miri, vestimentatia poate fi cumparata de la cunoscute case de moda, la preturi de mii de euro.
Verighetele tinerilor reprezinta simbolul uniunii si al dragostei si sunt, de cele mai multe ori, din aur sau in combinatie cu aur alb. Setul se incadreaza intre 3 milioane si 5 milioane lei vechi. In ceea ce priveste invitatiile de nunta, puteti opta pentru unul dintre modelele oferite pe piata. O invitatie poate costa cateva mii de lei, dar in mod cert poate depasi 100.000 de lei vechi. Daca vreti sa petreceti intr-un local din Ploiesti, ne-am interesat noi si va informam ca meniul poate fi stabilit si la aproximativ 900.000 de lei vechi.
Pentru aceia care se hotarasc sa-si uneasca destinele, va aducem la cunostinta ca Senatul Romaniei a adoptat un proiect de lege in care este prevazut faptul ca de la 1 ianuarie 2007, tinerii vor primi o indemnizatie de casatorie – in valoare de 200 de euro, de la primaria care a oficiat-o.
Ana-Maria DRAGOMIR